Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 20 2021


Hej på er alla 

Här kommer sista Cheerinfo innan sommaruppehållet. Nu går jag på semester och är inte åter förrän i augusti. Men oroa er inte, vi har både Maria och Elin A på kansliet någon vecka till. Så där är bemannat om ni har behov av att få hjälp av någon. Ni hittar våra öppettider mm i sista inlägget i dagens Cheerinfo.

I veckan fick vi en härligt rapport om en grupp med 65+ i Kolsva som kört igång och varit aktiva under 12 träffar i vår. Nu har de även fått sina efterlängtade poms! Har ni möjlighet att starta upp 65 + grupp, gör det! Enormt mycket rörelseglädje och motion!

Boka upp den 10 november för nästa ordförandeträff. Det har varit enormt givande och ni som inte var med kan idag läsa några citat från sista träffen. Mycket utbytte sker vid dessa tillfällen som är både utbildande, utmanande och givande. Så vid nästa träff hoppas jag att vi har alla ordföranden med oss!

24 september är det Idrottens dag i skolan! Ett samarbete mellan RF och skolorna över hela Sverige. En unik möjlighet att nå nya målgrupper och fler aktiva till er förening. Så gå in och anmäl er via er RF-SISU ansvarig. Mer info hittar ni längre ner.

Tipsar även om förenings om NPFs utbildningstillfälle från RF-SISU Norrbotten. Även en utbildning för era valberedningar finns med i dagens Cheerinfo.

Cheerinfo tar nu en paus under sommaren och vi är åter i slutet av augusti.

Jag önskar er alla en fantastisk sommar, fylld av rörelse och glädje.

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Kolsva IF har under våren haft utomhus träning 12 gånger med ett glatt gäng 65+, både damer och herrar.  De har kämpat i ur och skur då regnet öste ner vid två tillfällen men inga sura miner för det.

Som ett tillägg har varje träningstillfälle även innehållit en frågesport där vinnare har utsetts och priser har delats ut. 

Självklart genomförs ingen träning utan fruktstund och terminen avslutades med avslutningsfika.

-"Vi kommer att fortsätta detta koncept nästa termin men men med viss förändring för de som inte kan deltaga genom att ta sig till oss. Då får vi helt enkelt ta oss till dem!" 

En hälsning från våra deltagare är att de vill inte alls ha lov!

65+ cheerleaders gruppen 📣 i Kolsva. 


Ordförandeträff 10 november

Under våren har vi genomfört två mycket lyckade nätverksträffar för ordföranden i våra föreningar.

Sista träffen avslutades med två konkreta frågor till deltagarna

Vad var bäst med idag? 

- Att få olika tips och idéer och prata med alla andra.

- Att vi diskuterade i små grupper. Och att det var online så man kan delta på mötet.

- Att få diskutera med andra föreningar.

- Utbytet med andra föreningar, tankar och synpunkter.

-Att vi fick möjlighet till workshop och dela tankar med andra föreningar.

Den andra frågan som ställdes var. Vad vill ni ha mer av på nästa nätverksträff?

- Dialog mellan föreningar på styrelsenivå, då kommer allt att lättas upp längre ner i organisationerna.

- Bra exempel av hur vi jobbar med inkludering tex killar, socioekonomisk bakgrund.

- Jag önskar mer workshops och gruppdiskusioner mellan olika föreningar.

- Diskussion i storgrupp för att sedan ta med oss detta ut i mindre grupper som underlag.

Återkopplingen är tydlig och önskemålet om erfarenhetsutbyte, grupp diskussioner mellan föreningarna för att lära, inspireras och hjälpa varandra är stort och finns hos de flesta av våra idrottsföreningar.

Nu planerar vi för fler ordförandeträffar så boka gärna upp den 10 november redan nu.Idrottens dag 2021 – stå upp för barns rätt till idrott och hälsa!

Fredagen den 24 september 2021 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Det är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolor för skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.

I Sverige är RF ansvarig och de har arrangerat Idrottens dag runt om i Sverige sedan 2017. Det har gjorts både genom publika evenemang och evenemang för skolan.

Ta tillfället i akt och bli en del av denna dag tillsammans med en lokal skola i er närhet! Genom ett samarbete med en skolan kan ni nå alla barn, även de som idag inte hittat till idrotten. Ni ges en unik möjlighet att representera idrottsrörelse, presentera vår idrott och bidra med rörelseglädje för skolbarn. Visa barnen vilken möjlighet det finns till idrott och Cheerleading.

Vill ni vara med som förening kontaktar ni samordnaren för Rörelsesatsningen i skolan i ditt RF-SISU distrikt. för att sätta i gång och planera!

Vi vill jättegärna få information om ni som förening kommer vara med på denna dag på något sätt så återkoppla gärna till oss så vi kan få veta mer!


Träna barn och ungdomar med NPF

Föreläsningen ger dig ökad kunskap om träning för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som till exempel ADHD och autism.

Bra kunskapspåfyllnad om du vill stärka ditt ledarskap för att skapa en inkluderande idrott för alla.

Innehåll:
• Kunskap om hur du kan bemöta och leda barn och ungdomar med NPF.
• Praktiska tips och verktyg för hur du kan jobba både med individen och gruppen.  

Om föreläsaren

Malin Broström  utbildad speciallärare med lång erfarenhet av att arbeta med barn med NPF. Hon har även många års erfarenhet av föreningslivet, både som aktiv och som ledare.


Valberedningsarbete

Digital föreläsning med Elin Ivarsson
Valberedningsarbete i en tid då många föreningar upplever det som en utmaning att få kandidater till vissa styrelseposter och i en tid då föreningsdemokratin utmanas är det viktigt med en aktiv, kompetent och engagerad valberedning.

Vi går igenom valberedningens uppdrag och vad som kan tänkas styra och påverka uppdraget. Dessutom beskrivs arbetsgången för en valberedning under ett år - vad behöver göras och när?

Digital föreläsning - välj mellan dag- eller kvällstid:
7 september kl 12.00-13.00
9 september kl 18.00-19.00


Öppet under sommaren

Vi kommer hålla semesterstängt på kansliet under veckorna 28-30. Det innebär mellan den 12 juli fram till den 2 augusti har vi inga telefontider och svarar inte på mejl. 

Vi svarar även begränsat på mejl under vecka 27 och 31 på grund av semester. 

Vi återgår sen till normala telefontider under vecka 31. 

RM/SM mejlen bevakas under hela sommaren samt de mejl som ni skickar in om projektstöd kommer också besvaras.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.