NYHETSBREV TILL DIG SOM HAR ETT FÖRTROENDEUPPDRAG

Picknick för nya medlemmar

Som ni vet har vi under de senaste dagarna fått flera hundra nya medlemmar i distriktet! Vi vill välkomna dem på bästa sätt!

Den första juli planerar vi en picknick för dessa medlemmar. Självklart följer vi restriktionerna med maxantal personer och håller avstånd.

För att fixa detta behöver vi din hjälp mellan 13.00-20.00. Vi delar ut uppgifterna på tisdag, vi behöver värdar som minglar med nya medlemmar, bärhjälp, städhjälp samt andra praktiska uppgifter. Vi delar upp passen men kan du ta två pass eller bara en timme så är det kanon. Prata ihop er i styrelsen och försök att anmäla ett par av er så ni får prata med era eventuella nya medlemmar som deltar. 

Vi håller ett digitalt planeringsmöte tisdag 29 juni kl 18.00-19.00 för alla funktionärer. Länk till möte mejlas några timmar innan mötet. Vill du hjälpa till men kan inte delta på mötet så hör av dig till oss.

Tillsammans ser vi till att våra nya medlemmar får en bra start hos oss samt skapar gemenskap.

Anmäll dig här senast den 29 juni kl 12 för att vara funtionär:

INTRESSEANMÄLAN

Glöm inte att dela facebook-eventet i ert välkomsbrev till nya medlemmar!

FB-event


Extrainsatt ordförande- och gruppledarträff tisdag 29 juni

Nu har vi vunnit en rejäl seger i marknadshyrefrågan. C gav sig på marknadshyrorna, och vi har vunnit i och med att punkten är borta från det januariavtal som kanske även fallit i sin helhet. Vi har också vunnit en stor seger i att sätta frågan på dagordningen. Nu vill folket verkligen inte ha marknadshyror. Det är en stor framgång för oss som parti, för hyresgäströrelsen och för den breda vänster som tagit striden nu.  

Läget är fortfarande komplicerat, C vill ha ett nytt januariavtal, L säger nej. Det som återstår om Löfven inte ska behöva utlösa nyval är att C ändrar sig om att samarbeta om budget med V, och det ser inte ut att hända.

Tanken nu är att säga att vi är väldigt glada för att marknadshyrorna är borta. Det ska inte vara skadeglatt, inte överdrivet, vi har fortfarande en regeringskris, utan om att det är ett stort och viktigt besked för alla hyresgäster.  

Som Nooshi skrev på twitter: 

”Centerpartiet har nu deklarerat att de är beredda att släppa kravet på marknadshyror i januariavtalet. Det är ett positivt besked för landets hyresgäster och alla tusentals människor har skrivit på namnlistor, delat flygblad och kampanjat på alla sätt som gått under rådande läge. Det är detta envetna arbete för rätten till bostäder som vanliga löntagare, barnfamiljer, ungdomar och pensionärer har råd med, som burit frukt. Det politiska läget är fortfarande svårt. Men jag är stolt över att ha varit delaktig i att Sveriges hyresgäster fått sin röst hörd.” 

Det som händer i media idag är att det utspelas ett bråk inom januaripartierna, där C och L just nu försöker skicka över skulden på varandra, vilket är ett bättre läge än att de pekar på oss. För att inte störa det bråket genom att rikta ljuset på oss just nu, så kommer partiet centralt inte göra kommentarer och intervjuer från centrala företrädare ens om att vi vunnit. Vi låter kriget pågå bland de liberala så långt det är möjligt.

Tisdagen den 29/6 kallar DS till ett extra ordförande- och gruppledarträff för att diskutera det politiska läget och hur vi går vidare.

När: 29 juni

Var: Mötet kommer att ske på zoom via denna länk: 

Zoom-möte


Bjud in oss i Region Stockholm!

Vänsterpartiet Region Stockholm vill under hösten träffa partiföreningarna i distriktet för att diskutera vår politik för Region Stockholm och höra vilka frågor som är viktiga för er.

Alla föreningar är välkomna att boka möten med våra politiska företrädare. Mer information kommer efter sommaren, men ni som redan nu är intresserade kan kontakta andrea.andersson-tay@sll.se.

ZETKINTÅGET RULLAR PÅ!

Nu har vi klarat av flera fullpackade informationsmöten. Så bra respons vi fått! Fokus har varit på filosofin och metoderna för de organiseringstankar som ligger bakom plattformen samt presenterat det projekt som distriktet ska göra för att etablera Zetkin.

Nästa steg är att ni i partiföreningarna bestämmer om ni vill delta i projektet och meddelar oss. Hör av dig om du har några frågor och tankar eller om ni missade och är intresserade av en genomgång till hösten.


Ny organisationsutvecklare!

Vi är stolta och glada över att berätta att Erika Murga, som arbetat som ombudsman på distriktsexpeditionen sedan 2017 har tackat ja att efterträda Björn Öberg som organisationsutvecklare hos oss. Erika har erfarenhet av partiet både i rollen som anställd, i styrelse och som förtroendevald politiker, har lång facklig bakgrund och en god kännedom om distriktet. Grattis till oss, och till Erika till det nya jobbet!


Valplanering och nomineringar

Oavsett hur regeringen väljer att agera efter missförtroendeförklaringen som röstades igenom i måndags, 21 juni, så har vi oavsett ett ordinarie val 2022. Planeringsarbetet, både logistiskt och strategiskt, är igång i distriktet och vi fortsätter att mobilisera för valet. Nedan hittas två nomineringsanmodan, en för politisk valledning för valet 2022, samt en för skrivargrupp av Regional valplattform till valet 2022. När ni nominerar, tänk på att skriva utförliga motiveringar till era nomineringar samt att tillfråga personen som du nominerar om hen vill ställa upp. 

Nominering skrivargrupp till Regional valplattform

Skrivargruppens uppdrag är att arbeta fram ett förslag till valplattform för regionvalet 2022. Valplattformen ska fokusera på de stora viktiga valfrågorna, inte vara ett allomfattande program för regionpolitisk styrning. Skrivargruppens förslag behandlas av distriktsstyrelsen innan den skickas ut för motionsbehandling inför en beslutande konferens i mars 2022.

Valplattformen ska fokusera på sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar Stockholmsregion. Skrivargruppen ska ta inspiration i språk och form från förslaget på central valplattform som presenteras under i september 2021, inspiration i innehåll från den budget som regiongruppen lägger fram i oktober 2021 samt särskilt i klimatfrågor inspireras av arbetet med att revidera omställningsplanen för Stockholmsregionen.

Länk till formulär HÄR

Nominering politisk valledning, Storstockholm, valet 2022

Den politiska valledningen väljs av distriktsstyrelsen. Valledningen ska bestå av representanter från distriktsstyrelse, riksdagsgrupp, regiongrupp, stadshusgrupp samt representanter från de prioriterade kommunerna i länet samt minst en person med förankring i någon av branschföreningarna.

Den politiska valledningen ansvarar för övergripande strategisk ledning av valrörelsen, den samlade valbudgeten, ekonomiska och politiska prioriteringar, profilering av toppkandidater, samordning och dialog med partiets centrala valledning.

Länk till formulär HÄR


Regionen söker en pressekreterare

Tillträde: enligt överenskommelse

Skicka din ansökan till tobias.p.johansson@sll.se senast den 13 juli.

Vid frågor kontakta biträdande kanslichef Tobias Johansson på ovan adress.

Länk till annonsen: Vi söker en pressekreterare på heltid!


Sommarstängt 25 juni-16 augusti

Vi förbereder oss utifrån det politiska läget och kommer ställa om för att vara redo i händelse av extraval så klart!

Distriktsexpeditionen kommer annars att vara stängd mellan 25 juni och den 16 augusti. Under den tiden kommer vi inte göra utskick eller ha öppet på tryckeriet. 


homepagefacebookinstagramtwitter