Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 19 2021


Hej på er alla 

Idag har vi verkligen en spännande nyhet! Ni kan nu som förening söka projektstöd från oss som förbund! När vi inledde 2021 var RFs meddelande till oss att vi som förbund inte skulle tilldelas några medel som vi skulle kunna dela ut som projektstöd. Men längs vägen förändrades saker och ting och vi har nu tilldelats pengar som ni föreningar kan söka från oss. Det känns så enormt roligt att kunna få dela denna information med er och vi hoppas verkligen att detta ska ge er alla en möjlighet till lite extra medel för kommande utvecklingsresor. Ni läser mer hur detta kommer ske på vår hemsida via länken i detta Cheerinfo. 

Det är alltid roligt när jag får in händelser och nyheter från er föreningar och i dag kan jag dela med mig av en nyhet jag fick från Musketeer Funky Cheer, vi säger stort grattis till de tilldelade stipendiet från SEB Stiftelser: Prins Gustaf Adolfs och Prinsessan Sibyllas Minnesfond. 

Förra helgen hade utvecklingslandslaget sin första träning och vi har fått in en kort rapport från Johanna Karlsson, en av lagets tränare. 

Vi stänger kansliet mellan vecka 28-30.  Vissa positioner och mejladresser kommer bevakas och mer information finner ni längre ner i dagens Cheerinfo. 

Jag vill även passa på och önska er en riktigt fin Midsommar! Jag hoppas ni får fira med någon när och kär vän eller familj men var ändå fortsatt rädda om er, vi är inte riktigt i hamn än! 

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Nu kan ni söka projektstöd från oss som förbund

Från och med måndag är det möjligt att söka projektstöd via SCF för Utbildade barn- och ungdomsledare. Ansökan görs via idrottonline. Mer info kring projektstödet som går att söka via oss finner ni här.

Vi har även uppdaterat vår hemsida med mer info kring de olika projektstöden som även går att söka via RF-SISU distrikten och all info kring projektstöd finner ni nu här.  Där finns även en manual för hur man ansöker

Sista ansökningsdag för projektstödet via SCF är den 31 augusti!

För frågor kring projektstödet Utbildade barn- och ungdomsledare, vänligen hör av er till  scf@cheerleading.se


Grattis till Musketeers Funky Cheer

Grattis till Musketeers Funky Cheer

I veckan kom det en väldigt roligt mejl till oss från Musketeer Funky cheer. Ordförande Dafni Magnusson skrev: 

Vi har fått 10.000 kr till vår para verksamhet från SEB Stiftelser: Prins Gustaf Adolfs och Prinsessan Sibyllas Minnesfond 

Motiveringen till vår ansökan: 

Att öka kunskapen och förståelsen hos styrelse, tränare, medlemmar och anhöriga, utvecklingen inom parasporten cheerleading i samverkan med medlemmar med funktionsvariationer och funktionshindrade i vår förening. 

Sen har vi äntligen fått vår "egen hall" måndag-söndag. Vi disponerar denna kvällar och helger mm, skolan använder den på dagtid och vi kan även göra det möjligt för olika sporter att få hyra tider från Sturehallen. Så med gott samarbete kan vi hjälpas åt i alla sporter, inte bara inom cheerleading, att få tillgång till tider så gott det går tillsammans med Borås Stad. 

Hallen rymmer ca 360 personer vid ordinarie verksamhet enligt uppgift. 

Vi inväntar även på avtal om kansli, klubblokal på 2a vån för vår verksamhet i anslutning till Sturehallen. Dessutom finns det en större aula och cafeteria som vi kan hyra vid utbildningar, camps mm i samma byggnad. 

Detta passar ännu bättre i år att vi samtidigt firar 15 år som cheerleading förening den 19/10 där vi kommer ha öppet hus för alla i Borås Stad som vill komma förbi, vi kommer ha föreläsningar, uppvisningar mm. Om nu Covid-19 lättat. 

Vi säger stort grattis till föreningen för tillskottet till deras para satsning samt för den nya hallen!


Utvecklingslandslaget

Förra helgen genomfördes den första träningshelgen med årets nystartade utvecklingslandslag.   

Laget består utav 28 aktiva i från hela landet. De samlades i Köping under fredag eftermiddag för att under hela helgen träna tillsammans. Fokus under helgen var att lära ut grunder inom klassen premier. Målet är att de aktiva ska förbereda sig inför att söka till något av våra seniora landslag.  

Vi är glada & tacksamma att helgen kunde genomföras trots de tider vi lever i.

-"Jag är otroligt imponerad över alla i laget och tror att denna satsning kommer vara viktig för utvecklingen inom svensk cheerleading" säger huvudtränare Johanna Karlsson


Öppet under sommaren

Vi kommer hålla semesterstängt på kansliet under veckorna 28-30. Det innebär mellan den 12 juli fram till den 2 augusti har vi inga telefontider och svarar inte på mejl. 

Vi svarar även begränsat på mejl under vecka 27 och 31 på grund av semester. 

Vi återgår sen till normala telefontider under vecka 31. 

RM/SM mejlen bevakas under hela sommaren samt de mejl som ni skickar in om projektstöd kommer också besvaras.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.