Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Helt plötsligt är hösten här känns det som, från en dag till en annan nästan. Och till början på hösten hör förstås Skillebyholms marknad. Det var roligt att träffa så många av er där!

På Tudda Galumpan är det mesta som vanligt. Vår nyaste medlem är redo att bli presenterad lite ordentligare, det kan ni läsa nedanför. Och vi spånar helt försiktigt på om det skulle gå att få till en julmarknad i år, om Corona-läget håller i sig. Om det blir, kommer det mer information om det i nästa nyhetsbrev.


Grafisk formgivning på Tuddan

Det är ingen hemlighet att läsning blir lättare och roligare med väl valda typsnitt, genomtänkt layout och förståndiga färgval. En väl formgiven text är enklare att ta till sig, oavsett om det gäller en blankett eller en roman.

På Tuddan erbjuder vi nu grafisk formgivning som en tjänst. Vår grafiker Måns Berg kan hjälpa till med trycksaker såsom affischer, nyhetsbrev och flyers, eller större projekt som formen i din egenutgivna bok. Formgivning av logotyper och grafiska profiler kan du också få hjälp med.

Måns har tjugo års erfarenhet av grafisk formgivning. Han har bland annat formgivit böcker åt Natur & Kultur och Historiska media, och annonser åt företag som Länna möbler och Strömdahls juveler. Han delar med sig av sina egna tankar om grafisk form och typografi på boktypografen.se.

Nyligen har Måns formgivit och typsatt första volymen av Evangeliepostilla åt Stellan Bengtsson, präst och tidigare komminister i Södertälje. Boken är den första av tre volymer.

Ändrade öppettider

Bokhandeln kommer från och med nästa vecka ha ändrade öppettider.

Nya öppettider:

Fredag 11-17
Lördag 10-14

Webbutiken

Vår webbutik har förstås inte stängt, utan är öppen dygnet runt. Där finns inte alla våra varor, men mycket. Som alla våra fina brevpapper från Japan till exempel.

Här hittar du vår webbutik

Månadens boktips

Månadens boktips är egentligen ett illustratörstips! Bilden är ju oerhört väsentlig i böcker för barn och det finns många oerhört duktiga konstnärer som skapar bilder för barn. På Tudda Galumpan har bilderna stor betydelse för vårt urval av böcker.

Ett namn att lägga på minnet är Cecilia Heikkilä. Hon är en svensk illustratör och författare som älskar djur och är inspirerad av Tove Jansson och Hayao Miyazaki för att nämna några. Hennes kärlek till djur visar sig i vilka hon väljer att samarbeta med, men framför allt syns den i hennes bilder. Hon har illustrerat ett stort antal, men här kommer ett par av våra favoriter.


Den sista utposten

Den sista utposten – en fantastisk bok om en morfar och hans barnbarn som ger sig iväg för att upptäcka den sista utposten, en plats de bara sett på ett vykort. Boken rymmer så otroligt mycket, förutom kärleken till djuren och vår planet så är relationen mellan barnbarn och morfar så varmt skildrad.

Grävlings resa

Grävlings resa – en bok om vad som kan hända när ens rutiner bryts. En storm och en besökare på den annars stilla ön. En färd och ett sökande efter vart man hör hemma.


Våra öppettider är:

Fredag: 11-17

Lördag:10-14

Webbutiken är förstås öppen dygnet runt.

Här hittar ni vår webbutik.

Tudda Galumpan Bok & Papper

Mölnbovägen 4, 153 32 Järna

www.tuddagalumpan.se

www.facebook.com/tuddagalumpan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.