Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Senior alert nyhetsbrev augusti 2021

Registerhållaren har ordet

Vi är nu många som kommit tillbaka från en välförtjänt semester. Ett tips, som inte alltid är genomförbart men underbart, är att starta med att göra några riktigt roliga saker. Det kan till exempel vara att boka in ett spännande webbinarie eller påbörja ett projekt med kollegorna.

För samtliga av Senior alerts webbinarier finns nu introduktionsfilmer. Kika gärna för att se vad som passar för just dig och din arbetsgrupp!

Vill ni ha mer information så är ni välkomna att höra av er till vår support där vår nya medarbetare Malin Nyström tar emot. Mer om Malin kan ni läsa om under månadens Senior alert-profil


Ny hemsida

I juni kom vi igång med vår nya hemsida och här kommer några tips att ta del av: 

  • Under utbildning så kan du numer både boka, läsa om våra webbinarier och se en film som besvarar frågorna "varför bör jag delta, innehåll och nyttan för fortsatt arbete". Du hittar våra webbinarier genom att klicka här
  • Under fliken utbildning hittar du även nya webbinarier som erbjuds under hösten så som Nyfiken på HALT och en rundtur på vår hemsida. 

Inpiration 
Vi önskar mer inspiration från er ute i verksamheterna och ser gladeligen fram emot att ta emot tips på just erat goda arbete för våra äldre. Tips som i sin tur kan inspirera andra till förbättringsarbete och publiceras på hemsidan.
Mejla gärna in till senioralert@rjl.se


Månadens Senior alert profil

Vi välkomnar Malin Nyström till Senior alert

Malin Nyström är utbildad undersköterska och har jobbat inom hemtjänst och funktionshinderomsorgen i Habo kommun. Malin är organiserad, lyhörd och brinner för att hjälpa till i stora och små frågor. Detta ledde till att hon vidareutbildade sig till HR-assistent och har i den rollen klarat av att axla flera stora projekt. Som ni alla förstår är vi mycket glada över att få hälsa Malin Nyström välkommen till Senior alert!

Den 9 augusti börjar Malin sin tjänst i Senior alert som koordinator. Malin möter ni i supporten men även vid våra webbinarier.  


Information från Senior alert

HALT
HALT är ett verktyg för att samla data gällande vårdrelaterade infektioner, förekomst av riskfaktorer hos vårdtagare och antibiotikaanvändning. Mätningen är en stickprovsundersökning där aktuell situation mäts en förutbestämd dag på vård- och omsorgsboendet. Svenska HALT genomförs i samarbete mellan Folkhälsomyndigheten, kvalitetsregistret Senior alert och Nationella Strama.

Är det första gången som er verksamhet ska delta i HALT-mätningen, funderar ni på om det är något för er eller ska ni göra en nystart? 

Genom att delta på webbinariet "Nyfiken på HALT" får du en genomgång i vad HALT är, hur mätningen genomförs och vad man kan använda mätning till för att utveckla verksamheten. 

Klicka här för mer information om HALT.

Klicka här för att anmäla dig till webbinarie

Forskning

Tack för att du bidrar till ny och ovärderlig kunskap om äldres hälsa!

De registreringar som görs i Sveriges samtliga kvalitetsregister lagras i stora databaser. Enskilt säger registreringarna kanske inte så mycket om ”Gustaf”, ”Stina” eller ”Ester” eftersom vi människor är så mycket mer än bara siffror, men tillsammans med tiotusentals andra registreringar skapas unik kunskap om äldres hälsa. Forskningen är ovärderlig för att samla ihop data och ge oss ny kunskap. Tack vare din registrering skapas alltså helt ny kunskap, precis i detta nu. Källan till kunskap är unik för just Sverige och Senior alerts data efterfrågas av forskare, inte minst under Covid-19 pandemin. Genom att klicka härkan du ta del av den forskning och de rapporter som du har bidragit till genom att registrera i Senior alert.

Utvecklingskraft

I år har du möjlighet att delta gratis på den digitala konferensen Utvecklingskraft. Konferensen är den största nationella konferensen i sitt slag för dig som är nyfiken på, önskar arbeta med eller redan arbetar med förbättringar inom hälso- och sjukvård, omsorg och tandvård.

Senior alert kommer att vara där och vi ser fram emot att träffa dig!

På konferensen kan du på ett smidigt sätt få kontakt med andra som arbetar med det du själv gör och du får på ett enkelt och inspirerande sätt ta del av och goda exempel på förbättringsarbeten inom ditt område. Årets tema är ”Jordnära” som symbol för det vi grundar oss i, som bär oss och som alltid behöver finnas med i mötet med våra medmänniskor.

Till Utvecklingskraft får du träffa Stefan Einhorn, Emma Spak, Göran Henriks och Anders Wallensten samt många, många fler. Det kommer även arrangeras workshops och fullt av värdefulla mötesplatser med människor du kanske inte annars möter.

Hela Sverige är inbjudna – kommer du med?  Läs mer om Utvecklingskraft och anmäl dig redan idag! 
Utvecklingskraft


Kontakt support

Måndag-torsdag kl. 10:00-12:00

E-post:
senioralert@rjl.se

Telefon:
010-242 12 11

Följ oss på Social media

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.