Medlemsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ett stärkt föreningsliv bidrar till samhällsutveckling och stärker den sociala tilliten mellan människor.

Ny medlemsförening

Vi välkomnar Rosenlundsstödet som nya medlemmar. Här kan ni läsa mer om dem.
Läs mer

Nya regler på Arvsfonden

Från och med 1 juli är det nya regler för att söka finansiering från Allmänna arvsfonden. Bland annat kommer äldre att inkluderas i arvsfondens målgrupper och kravet på "nyskapande" ändras till utvecklande...
Läs mer

Människan bakom diagnosen

Beställ boken "Människan bakom diagnosen" om 20 personers erfarenheter av Hepatit C. Skriven och presenterad av Lokalföreningen Hepatit C
Läs mer

Lokaler att hyra

Just nu finns det två kontor för hyra på våning tre, Mellangatan 1. Kontakta Agneta för mer information.

Tipslista från Lighthouse

Projekt Lighthouse har avslutats efter tre spännande och innhållsrika år. Här kommer en fantastisk lista över aktiviteter i Göteborgsområdet. Läs mer

Medlemsbrev juni 2021

Detta medlemsbrev får du som är medlem i Göteborgs föreningsCenter eller anmält att du vill ta del av våra aktiviteter.

Efter ett längre pandemiuppehåll är vi glada över att skicka ut ett nytt medlemsbrev. Vi är mitt i sommaren och semestern står för dörren.
På GFC har föreningar och projekt kommit och gått. Vi har avslutat projekt Lighthouse efter tre intensiva år och ligger nu i startgroparna för nästa stora arvsfondsfinasnierade projekt, "Seniorvän", som handlar om att skingra ensamheten bland äldre. Mer information kommer. Vi har också hälsat några nya föreningar välkommna men har dessvärre behövt säga adjö till vår käre styrelseledamot Gunnar Bärnarp, som gick bort i april.

Efter en lång tid med restriktioner och begränsningar hoppas vi nu se ett ljus i tunneln och önskar er alla en skön sommar.

Kansliet kommer att vara stängt mellan 1 juli tom 9 augusti.

Ny rapport från MUCF: Pandemin drabbar ideella föreningar hårt

Många ideella föreningar har drabbats hårt under pandemin med mindre intäkter, färre medlemmar och sämre möjligheter att bedriva påverkansarbete. Det visar en ny rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.
Läs mer

Gemensam monter på MR dagarna

Den 6-7 december är det dags för MR dagarna i Göteborg. Denna gång ses vi på plats på Svenska mässan! GFC planerar  att hyra en monter där medlemmarna för en mycket rimlig kostnad kan vara med och synas. Mer information kommer men hör gärna av er till Agneta redan nu om er förening är intresserad.

Civilsamhället presenterar 100 förslag för ett bättre Sverige efter pandemin

Tusentals personer inom civilsamhället varit engagerade i arbetet inom Nysta – civilsamhällets nystartsgrupp för ett nytt samhällskontrakt.
Läs mer

Möter er förening utsatta människor?

Intresseanmälan mobil vaccination för socialt utsatta och svårnådda grupper i Västra Götaland

Intresseanmälan fylls i av verksamhet inom kommun, civilsamhälle, trossamfund eller liknande som möter socialt utsatta och svårnådda grupper i Västra Götaland och är intresserade av mobil vaccination mot covid-19. Detta innebär att ett mobilt vaccinationsteam besöker verksamheten och vaccinerar besökare/boende på plats.
Läs mer


Göteborgs FöreningsCenter
Mellangatan 1
413 01 Göteborg
Tel: 031-13 13 96                  
E-post: info@gfc.se

Mötesplats Göteborg
Södra Allégatan 1B
413 01 Göteborg
Tel: 031-13 00 33
E-post: motesplatsen@gfc.se

Agneta Rapp
Verksamhetschef
E-post: agneta@gfc.se
Tel: 0733-25 90 96

homepagefacebook

Du får detta medlemsbrev eftersom du är medlem i Göteborgs FöreningsCenter eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.