Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Heleneholms IF - Nyhetsbrev vår 2021


Äntligen är våren här! Efter en kall och mörk vinter där en stor del av verksamheten inte kunnat bedrivas eller behövts anpassas börjar vi nu sakta gå emot ljusare tider där det börjar kännas mer "normalt" igen. Vi är fortfarande inne i en tuffperiod men med lite tålamod och framåtanda ser vi framemot kommande period. Nedan kommer lite information om vad som hänt/händer i föreningen närmsta tiden. Vi önskar er en trevlig valborg!


Sammanfattning från årsmötet

Årsmötet hölls digitalt tisdagen 23/3. Inför årsmötet hade Kenth meddelat valberedningen att han avsåg att inte ställa upp på omval som ordförande, vilket innebar att en ny ordörande för föreningen skulle väljas. Valberedningens förslag blev Niklas Malmlöf som under tre år varit ordförande för friidrottssektionen som också blev vald under mötet. Kenth som varit ordförande i 7 år har varit väldigt engagerad genom åren och betytt mycket för föreningen och vårt största motionslopp Blodomloppet. Under denna epok har ekonomin stabiliserats, sektionerna har kommit varandra nämre och motionsloppen växt. Kenth kommer fortsatt finnas med bakom kulisserna med sina erfarenheter då han sitter kvar i styrelsen. Vi tackar Kenth för sin tid som ordförande och önskar Niklas ett stort lycka till med uppdraget.

I övrigt godkändes att inför 2022 slå ihop klubbens olika sektioner till att bli en sektion. Bakgrunden är en motion från 2020 om att arbeta mot en mer enad förening, där vi tar till nytta de styrkor och engagemang som finns i klubben för att tillsammans stärka klubben och varumärket Heleneholms IF. Förändringsprocessen är tänkt att ske långsiktigt över flera år för att ta tillvara alla intressen och dess olikheter som idag finns mellan sektionerna så att en struktur kan skapas som gynnar alla våra medlemmar. 

Kenth Larsen

Niklas Malmlöf


Sportcompetence

Genom att vara medlem i Heleneholms IF får du ta del av flertalet förmåner. I år har vi ett samarbete med företaget Sport Competence som erbjuder föreläsningar och utbildningar inom en rad ämnen. Som medlem i Heleneholms IF får du fri tillgång till denna plattform. Registrera en profil på hemsidan sportcompetence.se och skriv in värdekoden du fått antingen via mail, via sportadmin appen eller i bekräftelsemailet.

Ämnen som t.ex. finns att fördjupa sig i:

- Barn & ungdomsidrott
- Personlig utveckling
- Friskvård
- Inspiration
- Ledarskap

Kontakta sebastian@heleneholmsif.se om du saknar koden.


Stötta Majblomman via Heleneholms IF

Vi går nu in i slutkampen av Majblomman, ideella organisationen som stöttar barnfattigdom och som vi samarbetar med. I år sker försäljningen helt digitalt där du kan köpa traditionella blommorna genom webbshopar som våra aktiva lagt upp. I Heleneholms IF finns just nu 11 webbshopar upplagda av aktiva som tillsammans bidragit med över 10 000 kr än så länge. 10 % av försäljningen går till den aktiva, 10 % till föreningen (någon aktivitet) och resten går till Majblommans arbete mot barnfattigdom. Om du vill stötta kampanjen och köpa majblommor av våra aktivas webbshopar hittar du deras försäljningssidor samlade på följande länk: http://heleneholmsif.se/stotta-vara-aktivas-majblomman.../

Om du har ett barn/aktiv som också vill lägga upp sin egen Majblomman sida via Heleneholm hittar du mer info om detta på länken ovan. (Vi lägger sedan till länken på ovanstående sida efterhand).

Tack för att ni väljer att stötta Majblommans viktiga arbete via Heleneholms IF!


Simningoch cykling igång igen!

Efter en tuff senhöst och vinter där simhallen varit stängd fick vi nyligen det efterlängtade besket om att simningen nu får öppna igen. Detta innebär att simträningen nu är igång igen. För dig som betalt för simträning under hösten får du simma utan kostnad resten av vårterminen. Om du inte betalt för i höstas kostar det 500 kr oavsett om du väljer tränarledd eller icke tränarledd. OBS du måste vara medlem i klubben under 2021 för att få simma med oss!

Söndagar har vi Tränarledd simning. Grupp 3 och 4 simmar kl 16-17. Grupp 1 och 2 simmar kl 17-18. Vi simmar på 6*25 m banor för att kunna sprida ut oss.

Tisdagar har vi Icke tränarledd simning kl 6-7, Vi har 4*25 m att sprida ut oss på. Max 3 per bana.

Onsdagar har vi Icke tränarledd simning kl 19-21, Vi har 3*25 m att sprida ut oss på första timmen (troligtvis 4*25 m första veckorna beroende på uppstart av vuxencrawl) och 4*25 m andra timmen. Välj gärna andra timmen om det går då vi har fler banor och färre brukar simma då. Max 3 per bana.

Fredagar har vi Icke tränarledd simning kl 6-7, Vi har 4*25 m att sprida ut oss på. Max 3 per bana.

När våren nu är här innebär det att även cykelsäsongen också dragit igång. Vi ses måndagar kl. 18.00. Samling vid Lockarsrondellen (Lockarps kyrkoväg / Naffentorpsvägen). Varmt välkomna!


Friidrott utomhussäong

Vi närmar oss allt mer utomhussäongen. I början av maj flyttar vi våra ungdomsgrupper från stadionområdet till Heleneholms IP (undantag Oxie & lördagsgruppen). Nya träningstiden blir då 17.30-19.00 för alla grupper. Mer info har respektive grupp fått via mail! Då Heleneholms IP är helt utomhus och har en stor öppen yta kommer föräldrar vara tillåtna på träningen igen (Ej i Atleticum). Sprid ut er på läktarna/arenan och håll avstånd!


Tränarledda löpträningar tisdagar & torsdagar

Varje tisdag och torsdag har du möjlighet att slipa på din löpteknik, form och springa intervaller tillsammans med andra. Passen är alltid tränarledda där en del fokus förutom intervaller ligger på löpteknik och koordination.

Båda träningstillfällena har samlingspunkt i Pildammsparken  vid korsningen Baltiska vägen/John Ericssons väg 18.00.

Under tisdagarna är större fokus på längre intervaller och sker främst i parkmiljö.

Under torsdagarna är kortare intervaller och ibland på löparbana. Vi försöker också alltid erbjuda ett längre intervallpass för de som vill springa lite längre.

Respektive träningspass och dag, som uppdateras vecka för vecka hittas på nedanstående länkar eller i sportadmin appen (grupp: löpträningar).

Tisdagsintervaller | Torsdagsintervaller

Vill du springa distans tillsammans med andra föreslår vi lördagar 10.00 från Malmö stadion. Farten anpassas efter vilka som är på plats.

Måndagsträningarna med eftervarande fika är för tillfället fortsatt inställt men vi planerar för att dra igång senare i maj om restriktionerna förändras.


Klubbkläder

I Heleneholms IF har vi specialdesignade klubbkläder och andra produkter till försäljning. Då våra tre sektioner har lite olika förutsättningar samarbetar vi för tillfället med två leverantörer. MIteam-adidas med Stadium (friidrott + långlöparna) och Trimtex med triathlon. Exempel på några av produkterna nedan.

Friidrotten och långlöparnas tränings/tävlingskläder köps via kansliet (om dessa finns på lager). Övriga produkter som t.ex supporterplagg kan du som medlem beställa när du vill via vår microsite på Stadium. Därefter kan du hämta ut din beställda produkt i din lokala Stadium butik, likt ett vanligt köp. Dessa produkter tar ca 2 veckor för leverans.

Tävlingskläder

Träningskläder + HIF-produkter

Triathlon
(Ej möjlig att beställa just nu).

Triathlondress

Funktions T-shirt

Cykelhandskar

(Klicka på bilderna för att ta dig till våra olika klubbkläder)


OCR-Hinderbana en ny del i Heleneholms IF?

Svensk friidrott arbetar med att implentera OCR-hinderbana som en del av friidrotten. I och med att sporten kommer att ingå i Svensk Friidrott och som ett led i att se hur vi som förening kan utvecklas framöver vill vi nu kolla av intresset i föreningen kring detta. 

Vi inom styrelsen ser det som ett intressant komplement till våra andra träningsformer friidrott, långlöpning och triathlon och ser även ett tomrum i föreningslivet i Malmö i denna sport. Det kommer även för första gången arrangeras riksmästerskap i denna sport under 2021. 

Därför ställer vi nu följande fråga: är det någon av våra medlemmar som har intresse av att vara med och utveckla konceptet och sporten hinderbana (OCR) inom Heleneholms IF? 

Vi ser en möjlig arbetsgrupp som består av 5-6 personer med olika intresse och kunskap, allt från sportutövande/träning, administration och banbygge till exempel. 

Finns det intresse att vara med i en sådan uppstart skicka ett mail till någon av undertecknade och beskriv vad ni kan tänka er att bidraga med i uppstartsarbetet och även eventuell bakgrund/ kunskap om hinderbanelöpning (OCR). 


Jenny Åkesson (ledamot huvudstyrelsen / Triathlon sektionen)
jenny.akesson@se.cisv.org

Niklas Malmlöf (ordförande friidrottsektionen)
Niklas.malmlof@telia.com

Kansliet Heleneholms IF
Kansli@heleneholmsif.se


Sverigelotten

Stötta föreningen genom att köpa en Sverigelott. Under måndagskvällarna brukar vår veteran Gunnar Nilsson sälja lotter i samband med träning. Under hösten när måndagsträningen blivit inställd p.g.a Covid-19 har Gunnar fått allt svårare att sälja sina lotter, vilket gör att han har en del kvar. Vi vill med detta inlägg försöka hjälpa honom när det är svårt att träffas fysiskt. 

Om du skulle vara intresserad av att köpa en lott kan du antingen komma in till kansliet eller beställa via post. För att det ska vara lönt att skicka hem lotterna är minsta antal fyra st (100 kr). Skicka ett mail till dennis@heleneholmsif.se så hjälper han Gunnar att sälja sina lotter.

Lotterna kostar antingen 25kr eller 50 kr. Där 25kr ger chans till 25 miljoner och 50 kr till 50 miljoner, därimellan finns andra vinster. 


Glöm inte att betala medlemsavgiften för 2021 om du inte redan gjort detta!

facebookinstagramhomepage

Heleneholms IF Ystadvägen 23 B 214 45 Malmö * 040- 19 42 20 kansli@heleneholmsif.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är/varit medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.