Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Träning som livsstil!


Att komma igång med träning kan vara svårt för många. Men vad krävs för att fortsätta träna, kanske livet ut?

Nästan dagligen blir vi upplysta om varför vi ska röra på oss och vilka hälsorisker det finns om vi inte gör det. Ändå har svenskarnas kondition kraftigt minskat de senaste åren, enligt Idrottsforskning.se Klicka här om du vill veta mer 

Motivationen är en stark drivkraft som får oss att göra saker. En viktig sak för att komma igång och sedan kontinuerligt fortsätta att träna är att hitta sin egen motivation till motion. Vad är din drivkraft? Kanske det fina vårvädret kan motivera dig att komma ut och promenera eller springa.

Att sedan sätta upp ett mål med små delmål längs vägen kan hjälpa dig ytterligare. Målet kan vara att orka springa 5 km eller att delta i något lopp. Delmålen kan sedan vara att orka springa 1 km, 2 km o.s.v.

Allt detta är ju toppen MEN vad händer sedan? Att träna och röra på sig är en livsstil som kan ge de bästa förutsättninganra för hälsa och välmående:

 • Det ökar din koncentration
 • Du minskar din stress
 • Din träning kan lindra oro, ångest och depression
 • Ditt minne förbättras
 • Din kreativitet ökar
 • Du får ett bättre självförtroende
 • Det minskar risken för diabetes typ 2
 • Träningen kan göra det lättare att hålla en hälsosam vikt
 • Det ökar din förväntade livslängd
 • Din sömn blir bättre
 • Med mera...

Jag tror att nyckeln till att vara fysiskt aktiv, kontinuerligt och över tid, är att du ser dig själv som en person som är just fysiskt aktiv; identifiiera dig med en aktiv livsstil. Och är du inte där än, börja att jobba med dina tankar om dig själv!

Börja nu i påsk och ta med några vänner ut på en gemensam promenad och schemalägg det  sedan varje vecka. Men var inte för hård mot dig, ibland kommer livet emellan och man kan känna att man misslyckas.

Eller varför inte vara med i löpgruppen som PT Hemma´s löparexpert Helena startar snart, se nedan.

Med spring i benen och glädje i kroppen önskar jag er en Glad Påsk

/Annika


Tre bästa tips från Helena för att komma igång med löpning:

Tålamod, tålamod och tålamod

Skämt och sido men ändå med en hint av allvar, att komma igång med löpning och sedan lyckas hålla igång kräver just tålamod, inte att man går ut och springer allt man orkar flera gånger i veckan för att i värsta fall bli skadad eller tröttna och sluta. 

1) Tålamod – vanligaste misstaget bland motionärer är att vi vill för mycket så här på våren och knyter på oss skorna och springer för långt, för fort och för ofta. Risken är att vi i värsta fall blir skadade men också att vi tröttnar. All träning, så även löpning, ska ökas successivt; hellre lite och ofta än mycket och sällan, eller ännu värre... mycket och ofta. 

2) Träna varierat – bästa sättet att undvika att springa för mycket och för ofta är att också träna annat. Golf, styrketräning, yoga, promenader, cykel, ja, vad som helst, men inte enbart löpning i början. Då blir det både roligare och ger mer variation. 

3) Ta hjälp – låt en personlig tränare hjälpa dig i vår. Motionärer har definitivt nytta av en personlig tränare som kan ge bra tips på löpteknik så att vi inte springer och felbelastar och därför riskerar skador. En personlig tränare kan också ge tips på hur du som motionär successivt kan öka för att hålla hela säsongen. 

Vill du putsa ditt personliga rekord inom löpning, oavsett sträcka, eller skulle du vilja känna den där härliga känslan av att jogga i skogen en ljummen julikväll - löpning är Helenas starka sida!

Snart startar Helena upp vår populära löpargrupp igen, med start v 15!

När: måndagar kl. 18:00

Var: i Hacksta

Star: måndagen den 12 april.

Antal tillfällen: 5 (tom 10/5)

Kostnad: 500 kr/pers

Har du fråogor eller vill vara med, maila till  info@prthemma.se

(Vid färre än 5 pers måste vi tyvärr ställa in löpgruppen)


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy