DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Pojke med hittautkarta vid checkpoint
Foto Julia Järnroos

Välkommen till en ny säsong med hittaut!

18 hittautprojekt är redan igång och varje vecka under april och maj startar ytterligare projekt. Det känns glädjande att i år få presentera 28 nya arrangörer som sprider hittaut till nya platser runt om i landet. Totalt kommer det att finnas 85 hittautprojekt, varav vissa sträcker sig över större områden och inkluderar flera orter. Se översiktskartan på orientering.se/hittaut för att finna hittautprojekt nära dig!


Hittaut i coronatider

Hittaut har visat sig vara en perfekt aktivitet i pandemitider och vi hoppas att ännu fler ska upptäcka glädjen i att utforska nya platser och spänningen i att leta checkpoints. Vi är ibland många som ska samsas om samma platser för att utföra olika aktiviteter. Visa hänsyn till varandra och till djur och natur, respektera tomtmark och privata vägar, så att vi får komma tillbaka även nästa år!

Man på rullskidor med hjälm och stavar läser hittautkarta i skog vid checkpoint
Foto Camilla Gustavsson

En pojke och flicka vid checkpointstolpe
Foto Gunvor Svensson

Vårens fototävling

Nu spritter det av liv i naturen, när vinterdvalan bryts och en ny vår med sprudlande grönska är i antågande. Det får mig att längta ut i skogen, allra helst med en karta i handen, och det vet jag att många av er också gör! Fånga våren på bild och var med i hittauts fototävling som arrangeras i samarbete med vår huvudpartner Landshypotek Bank. Mer info publiceras på hittauts hemsida och sociala medier den 15 april då fototävlingen startar.


Ny version av appen

Se till att ladda ner senaste versionen av appen innan du ger dig ut för att leta checkpoints och testa gärna att logga in i lugn och ro hemma och se så att allt fungerar.

Två händer håller i mobil där hittauts app visas

Njut av våren och må checkpointslyckan vara med dig!

Vänliga hälsningar,
Linnea Börjars
Hittautsamordnare
Svenska Orienteringsförbundet

PS. Detta mail går inte att svara på. Kontakta hittaut@orientering.se om du har några frågor. DS.

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage