Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivskontoret i Mark.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Byalagsbrev 2020

Välkommen att ta del av detta nyhetsbrev som riktar sig till våra 16 byalag i Marks kommun. I nyhetsbrevet får du ta del av information om vad som är på gång lokalt såväl som regionalt. Flera reportage har ett näringslivsperspektiv och de vill vi delge er eftersom ni har så god lokal kännedom och förankring. Sprid därför gärna information från byalagsbrevet vidare på era respektive orter. 

Tipsa oss gärna på uppslag och infallsvinklar för nyhetsbrevet så att vi kan informera varandra om utvecklingen i kommunen.

Tack!

År 2020 har varit ett händelserikt och utmanande år. Vi - näringslivsutvecklare Malin Silow och Camilla Olsson -på näringslivskontoret vill rikta ett innerligt tack till våra 16 byalag. Vi önskar er en fin jul och ett gott nytt år. 


Hjälp kommunen genom felanmälan

Vi vill gärna veta om du upptäcker något som är fel eller trasigt i Marks kommun. Det kan exempelvis vara trasig gatubelysning, nedskräpning eller ett hål i gatan. Det kan också vara fel som gäller kommunens vatten och avlopp, fastigheter eller anläggningar.

Klicka här för att komma till e-tjänsten för felanmälan. 

Klicka här för mer information om felanmälan. 


Soptömning jul och nyår 2020

Här hittar du information om tömning av sopkärl under jul och nyår 2020 samt byte av tömningsvecka från vecka 1, 2021.


Hyssnaskolan är Marks bästa maträddare

Med bara fem gram slängd mat per tallrik har Hyssnaskolan vunnit den allra första upplagan av tävlingen Rädda maten i Marks kommun.

 

- Det är en väldigt fin insats från både personalen och barnen som ligger bakom framgången, säger Maria Forsman Franzén, enhetschef för kost och städ i Marks kommun.

Här kan du ta del av hela reportaget. 


Sök bygglov med vår e-tjänst

Söker du för bygglov, anmälan, förhandsbesked eller strandskydd? Nu kan du lämna in din ansökan via vår e-tjänst!

För att komma till e-tjänsten, klicka här.

Se mer om vilka handlingar du behöver för respektive ansökan i Hjälp-avsnitten i e-tjänsten. Du legitimerar dig med BankID. Du kan också hitta mer information om olika ansökningar genom att klicka här.


Har du frågor eller funderingar så hör gärna av dig till oss på pbn@mark.se. Vi ber om förståelse då detta är nytt för oss.


Företagsregister på mark.se

I Marks kommun finns många fantastiska företag. Därför är vi glada för att vi nu har lanserat ett företagsregister på mark.se.

Företagsregistret är ett redskap för att underlätta kontakter och samarbeten inom det lokala näringslivet. Företagsregistret finns på denna länk.


Välkommen på informationsmöte om arbetet med Målbild Kinna centrum 2030

Nu är arbetet med att utarbeta en målbild för Kinna centrum 2030 i full gång. För att målbilden ska bli ett gemensamt dokument med bred förankring i lokalsamhället ska den utformas genom en medborgardialog. Varmt välkommen på ett första informationsmöte den 17 december.

Mer information om mötet och hur du anmäler dig finns här


Företagsjouren

Coronaviruset påverkar hela samhället och slår inte minst hårt mot näringslivet, också i Marks kommun.

Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund tillsammans med medlemskommunerna erbjuder nu kostnadsfri rådgivning till alla våra företag via Företagsjouren Sjuhäradslyftet 2020.

Telefonnummer 0701 48 26 33


Nya avfallsregler för verksamheter

Från 1 november 2020 införs nya regler om rapportering av farligt avfall. Detta gäller alla verksamheter i Sverige och grundas i beslut på EU-nivå. Mer information finns att läsa på Marks kommuns webbplats


Medborgare nöjda med skolan i Mark

Utbildning är ett av de områden kommunens invånare är nöjda med. Det visar en medborgarundersökning, där drygt 500 Markbor deltagit. De verksamheter som drivs av kommunen får godkänt eller mer på alla områden.

– Det är jättekul att kommunens invånare är nöjda med kommunens skolor och förskolor. Men bara för det kommer vi inte att vila, utan vi jobbar hela tiden för att bli ännu bättre. Det som är extra roligt i just den här undersökningen är att se att vi ligger en bit över snittet när det kommer till gymnasieskolan, säger Mari Sandell Molander, förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Ta del av mer information om medborgarundersökningen här


Påverka Västtrafiks biljettutbud

Under januari och februari 2021 genomför Västtrafik digitala intervjuer om 45 minuter med arbetsgivare, organisationer, företag, intressenter, partners och befintliga kunder. Här har du och ditt företag chans att påverka biljettutbudet. 

Anmäl dig via denna länk


En känsla av gemenskap

Vintermörkret är här och pandemin gör att det kan kännas extra tungt. Förhoppningen är att paraplyprojektet Advent i Mark ska bidra till en känsla av gemenskap och samhörighet genom att fönster runt om i kommunen dekoreras. Vill du vara med och bidra?

Följ länken här för mer information.


Så når du näringslivskontoret

Alla delar av kommunen ska se Mark som den självklara platsen att utvecklas på.

Tveka inte att höra av dig till oss, vi är länken mellan dig och kommunens verksamheter.
Har du några frågor eller vill lämna synpunkter till Näringslivskontoret, kontakta oss gärna på:
naringslivskontoret@mark.se

Julstängt

Mellan den 23 december och den 6 januari har näringslivskontoret julstängt. Om du behöver kontakta kommunen under den perioden -  Ring 0320 - 21 70 00 måndag - fredag kl. 07.30 - 16.00


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.