Nyhetsbrev med senaste nytt. Visa i din webbläsare

Support Group Network Nyhetsbrev

Nyheter

Moveurope!

Moveurope! – Mobilitetsfrämjande för flyktingar i ett europeiskt sammanhang är ett tvåårigt projekt som syftar till att främja och underlätta unga flyktingars tillgång till social rörlighet.

Projektets målgrupper är unga flyktingar som vill delta i mobilitetsprogram och personer inom utbildning, socialt arbete och organisationer som arbetar med ungdomar.

Målet är att utveckla verktygslådor för att stötta ungdomarnas sociala rörlighet. Det kan handla om utbytesprogram för unga, volontärtjänster och liknande.

Vi väljer mångfald!

En härlig dag med barns dans, musik och hembakade kakor.

SGN i samarbete med Utanför Ramarna Kvinnoförening, Språkvän Vänersborg och Studiefrämjandet deltog i kulturveckan under temat "Vi Väljer Mångfald". Vi fick presentera oss och prata om mångfald och hur vi arbetar med mångfald och vilken skillnad den kan göra i samhället.

Starta eget-kurser

Support Group Network höll flera starta eget-kurser i Göteborg, Vänersborg, Uddevalla och Trollhättan.

Kursen innehåller information om företagsformer, marknadsföring, affärsplan och ekonomi.

SKN Restad Gård är på gång

Starka Kvinnors Nätverk på Restad Gård är ett TIA- projekt som är finansierat av Länsstyrelsen.

Projektets syfte är att förhindra att asylsökande kvinnor passiviseras och isoleras under asyltiden genom att skapa en trygg mötesplats där de kan delta aktivt. Syftet är också att främja interkulturell dialog hos kvinnor med olika kulturella bakgrunder och från olika nationaliteter.

Starka Kvinnors Nätverks träffar sker på tisdagar mellan kl. 17-19 och består av olika aktiviteter, workshops, föreläsningar och informationsträffar baserat på deltagarnas egna intressen och behov.

European Multiplier Event i Vänersborg!

Det europeiska projektet Move Beyond Ersmus+ anordnade en konferens förra fredagen där Rädda Barnen och RF - SISU Västra Götaland presenterade ett policydokument om samarbete kring integration. I projektet har asylsökande och nyanlända själva med stöd av en mentor arrangerat aktiviteter, marknadsfört och kommunicerat med aktörer.

Dagen började med ett välkomsttal tal av kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg, RF-SISU och Rädda Barnen.

Sedan fick aktivitetslederna prata om sina erfarenhet under processen och hur kändes att jobba med deltagarna och organisera aktiviteter. En väldigt givande dag som avslutades med en gruppdiskussion om integrationsarbete, vad är vi saknar och hur det kan förbättras.


Artiklar

Nya tider för alla parter

Det fungerar inte att söka arbetskraft i sitt eget nätverk, som en företagare kunde förr. Och för den som kommit till Sverige och vill ha jobb fungerar varken arbetsliv eller företagande som man varit van.
I Bengtsfors skapar man med SGN nya vägar in i framtidens arbetsliv.

Läs hela artikeln? tryck här

Vill skynda på normaliseringen

Med våra utrikes födda handlare har vi tillgång till ett enormt utbud av matvaror som vi annars inte skulle se här, säger Ulrika Abrahamsson, centrumutvecklare i Åmål. Nu måste vi lära invånarna att använda varorna som erbjuds. Här finns så mycket att utveckla.

Läs hela artikeln? Tryck här


Evenemang

Interkulturellt Center i Trollhättan invigs

Interkulturellt center i Trollhättan syftar till ökad tillgänglighet till stadskärnan, förstärkt förståelse av demokrati, att underlätta inträde på arbetsmarknaden och ökad social inkludering.
Centret syftar också till att möjliggöra effektivare samverkan mellan olika aktörer i staden och att skapa en plattform som samlar kulturverksamheter som vill främja interkulturalitet.
Att medverka till ett meningsfullt och hållbart integrationsarbete i Trollhättans Stad är ett viktigt mål för centret.

Kompetens försörjnings-drop in

Vi fortsätter att erbjuda drop in-rådgivning med den enda skillnaden att vi nu ställer om till digitalt arbete fullt ut under en period. 

Kontakta oss för tidsbokning,

Ziyad Tarek, 0730830983

Ziyad.tarek@supportgroup.se

Rasha Kassem, 0793396713

Rasha.kassem@supportgroup.se


Besök vår webbplats eller följ oss på sociala medier.

facebooktwitteryoutubeinstagramlinkedin

Avregistrera nyhetsbrevet, klicka här.