DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Flicka med hittautkarta och kastanjer i kupade händer
Vinnarbild, fotograf: Linda Ekström

Höstens vinnare

Tack för en fantastisk hittautsäsong.Tänk att vi kunnat vara ute och röra på oss och umgås med vänner, trots pågående pandemi. "Stor tillgång för oss som är Coronaisolerade" skriver en deltagare om hittaut i vår nyligen avslutade enkät. 

Höstens vinnare är ju alla ni som tagit er ut, oavsett väder, och rört på er! Hoppas ni fortsätter med de goda motionsvanorna även om hittautsäsongen nu är till ända på alla håll förutom i Borås som avslutar sin säsong på söndag, och i Stockholm och Göteborg där det går att leta checkpoints ända till årsskiftet.

Tre vinnare som vi vill lyfta lite extra är Linda, Erika och Charlotte som lyckats fånga hösten på bild på bästa sätt. Se deras vinnarbilder här i nyhetsbrevet eller på hemsidan.


Vinnare i hittauts fototävling "fånga hösten"

Dimma över hygge med höstfärger
Vinnarbild, fotograf: Erika Oscarsson

Juryn hade en tuff uppgift i att utse tre vinnare bland de många fina tävlingsbidragen. Bilderna har lyckats fånga årstidens särprägel: naturens färgprakt, den trolska dimman över sjöar och ängar, de röda solnedgångarna, skogens skafferi som bjuder på bär och svamp, daggen på spindelväven och krispigt klara höstdagar. Därutöver porträtteras utflykter i goda vänners lag, med familj eller fyrfota vänner. Se vinnarbilderna och läs vad fotografernas bästa tips är för att fånga hösten på hemsidan. Stort tack till alla som deltagit med en bild!


Hälsning från hittauts partner Landshypotek Bank:

Upptäck den lilla banken med det stora hjärtat

Närheten till naturen och det lokala samhället ligger oss på Landshypotek varmt om hjärtat. Vi är glada att ha varit en del av hittaut under året och har med stort intresse följt allt engagemang och den höga aktiviteten. Tack för en fin säsong!

Vi är en bank som i snart 200 år har finansierat livet på landet. Just nu erbjuder vi en av marknadens mest konkurrenskraftiga bolåneräntor till dig som bor i hus. För många finns det tusenlappar att spara på sänkta bolånekostnader. Se vad vi kan erbjuda dig.

Barnfamilj och två hundar på frostbeklätt öppet fält.

Avslutad deltagarenkät

Ett varmt tack vill vi också rikta till alla er som svarat på deltagarenkäten och kommit med förbättringsförslag och idéer! Vi fick en stark svarsfrekvens på 21 % (15 144 svar) vilket skapar oss en god bild av vad ni deltagare tycker om hittaut. Vi jobbar nu med att sammanställa resultatet och kommer presentera det i en artikel på hemsidan inom en snar framtid. Utvecklingsförslagen tar vi med oss till prioriteringsmöten med arrangörer och utvecklare.

Hund stående på sten i skogen med hittautcheckpoint
Vinnarbild, fotograf: Charlotte Melin

Rekrytera en vän

Just nu undrar vi om vi kommer hinna upp i 100 000 deltagare denna säsong, eller om vi får ta oss an den utmaningen nästa år istället. Kanske har du någon vän att rekrytera i Göteborg eller Stockholm så här på slutspurten? Dela med dig av ett minne från den gångna hittautsäsongen eller lägg upp en bild på när du tar med en vän på hittaut och tagga med #hittautkompis och #framåtförflerirörelse på Facebook eller Instagram för att vara med och tävla om ett hemligt pris. Vi utser en vinnare när målet 100 000 deltagare är nått! 


Utöver att utvärdera 2020 års säsong är planeringen nu igång inför nästa år. Vi hoppas att hittaut kan spridas till ytterligare några orter och generera friskvård till ännu fler. Hoppas vi ses igen 2021! 

Vänliga hälsningar,
Linnea Börjars
Hittautsamordnare
Svenska Orienteringsförbundet

PS. Detta mail går inte att svara på. Kontakta hittaut@orientering.se om du har några frågor. DS.

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage