Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivskontoret i Mark.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej du företagare i Marks kommun!

Välkommen att ta del av nyhetsbrev från näringslivskontoret. Här berättar vi om händelser med betydelse för dig i näringslivet under månaden som har gått och dagarna som kommer.

Tipsa oss gärna på uppslag och infallsvinklar för nyhetsbrevet så att vi kan informera varandra om näringslivsutvecklingen i kommunen.


Marks kommun utökar stödet till näringslivet i coronatider

Kommunen tar bort den årliga tillsynsavgiften för stadigvarande serveringstillstånd för företag för år 2020. Syftet bakom beslutet är att underlätta för de som drabbas ekonomiskt som en följd av Coronapandemin.

Här kan du läsa mer om hur Marks kommun underlättar för näringslivet.


Låt fler hitta dig på UpplevMark.com!

Du vet väl att din verksamhet kan synas på Marks kommuns officiella besöksguide Upplevmark.com? Webbplatsen är en samlingsplats där den lokala besöksnäringen kan visa upp sitt utbud och samtidigt inspirera till att uppleva Mark. Syftet med webbplatsen är att synliggöra och kommunicera totalupplevelsen av Mark, och inspirera besökare och kommuninvånare till att uppleva destination Mark.

Marks kommun använder plattformen Basetool för att driva Upplevmark.com. Företag i kommunen är varmt välkomna att ansluta sig till genom att registrera en Basetoollicens för år 2020. Med anledning av den pågående pandemin, har årskostnaden för innevarande år för en företagslicens halverats från 1 000 kronor till 500 kronor. För att registrera dig, tryck här.

Mer information finns på Marks kommuns webbplats. Klicka här


Var med i kodjakten

Kodjakten är en spännande skattjakt i Boråsregionen där du letar efter skyltar med koder. Till hjälp för att hitta koderna finns en app med karta, ledtrådar och gåtor som barnen ska lösa. Koderna är gömda på många mysiga utflyktsmål där du får fina rabatter och erbjudanden.

Kodjakten finansieras av Boråsregionen och de åtta kommuner som ingår i regionen. Det är gratis att vara med, så vad väntar du på? Läs mer här, ladda ner appen och låt äventyret börja!


Tack för att vi fick besöka er

Kontinuerlig dialog mellan företag och kommun är avgörande för att det ska råda goda förutsättningar att driva företag i Marks kommun. Det är därför viktigt med företagsbesök hos så många företag som möjligt – stora som små, i olika branscher och i alla delar av kommunen.

Boka ditt företagsbesök!

Anmäl dig via länken och föreslå ett datum som passar dig.

Denna månad riktar vi ett särskilt varmt tack till Anne-Lie på Lockö Café som under våren i år har öppnat sin verksamhet i Hyssna. Vi riktar också ett stort tack till Jens och Patrik som visade oss runt i Toyota Motor Trends nya och fina verksamhetslokaler i Skene. 

Näringslivskontoret besöker Anne-Lie på Lockö Café i Hyssna.

Näringslivskontoret besöker Jens och Patrik på Toyota Motor Trend i Skene.


Många är ute i skog och Mark

Nu är sommaren här och många är ute i skog och Mark. Våra vandringsleder är en viktig resurs och tillgång för vår besöksnäring. Marks kommuns näringslivskontor marknadsför destination Mark ur ett besöksnäringsperspektiv. Just nu pågår kampanjer regionalt för att få fler besökare att uppleva Mark, i såväl tryckta som digitala medier. Kampanjen har fått positiv respons. Vill du hjälpa till att marknadsföra upplevelsen av Mark? På Marks kommuns webbplats finns kampanjmaterial nedladdningsbart.

Vissa vandringsleder saknar till viss del underhåll och är bitvis inte uppmärkta. Marks kommun värdesätter därför era inspel och förslag på hur vi tillsammans kan utveckla lederna. 

Eftersom Näringslivskontoret är länken mellan dig som företagare och Marks kommun, ser vi gärna att du kontaktar oss gällande lederna så att vi får möjlighet att föra en dialog och hjälpa er vidare i kommunorganisationen. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner i detta utskick. 

På samma sätt önskar Kultur- och fritidsförvaltningen ha motsvarande kontakt med kommuninvånare gällande vandringslederna. 


Nu kan du ansöka om omställningsstöd

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett nytt omställningsstöd som ska underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet. Du kan ansöka om stödet hos Skatteverket den 22 juni–31 augusti 2020.

Läs mer och anmäl dig till ett webbseminarium!


Företagsakuten


Kom och mingla med kommunens chefer

3 november

Om omständigheterna så tillåter planerar vi att återigen ha ett chefsmingel där du som företagare är välkommen att träffa våra chefer i kommunen.

Vi är alla beroende av varandra i kommunen och syftet med minglet är att bidra till ökad kunskap om varandras verksamheter och processer. På så sätt kan vi skapa förståelse för varandras roller, erfarenheter och förutsättningar.

Vi bjuder på tilltugg och alkoholfritt bubbel och musik.

När? Tisdag 3 november, kl. 16.30-18.00

Var? Återkommer med plats

Anmälningslänk kommer i septembers nyhetsbrev.


Nya planer för Kinna centrum presenterades under informationsmöte

I juni månad höll samhällsbyggnadsförvaltningen ett informationsmöte om planerna för Kinna centrum. Syftet var att inkludera såväl näringsliv som medborgare i de nya planerna – och man kunde presentera många spännande projekt för centrumutvecklingen.

Vill du se mötet i efterhand?

Här kan du ta del av mötet i sin helhet

Vill du läsa mer om mötet?

Här kan du läsa mer om mötet


Veckan som gick Covid-19

Veckan som gick, är ett urval av beslut och insatser som genomförts av Marks kommuns krisledning under den gångna veckan för att hantera och begränsa smittspridningen av covid-19 i kommunen.

Ni hittar rapporten här.


Stort grattis till Marks Golfklubb

I samband med Tygriket i Marks Turismkväll tilldelades Marks Golfklubb utmärkelsen årets turismaktör 2019. 

Marks kommun skickar de hjärtligaste gratulationer till Marks Golfklubb och VD och klubbchef, Johan Kumlin.

Med på bild syns riksdagsman Mikael Larsson, Marks golfklubbs VD, Johan Kumlin och Malin Silow, Marks kommun.


Nytt resecentrum i Kinna

Kinna kommer få ett nytt resecentrum. Det står klart efter att kommunfullmäktige nu har fattat beslut om nybyggnation.

Här kan du läsa mer om detta.


Planera in turismens dag redan nu


Tillsammans bromsar vi smittan

Svenska myndigheter vet att du som företagare tar ett stort ansvar för att begränsa spridningen av coronaviruset. Inför sommaren vill myndigheterna tipsa om en checklista, goda exempel och nedladdningsbart material som gör det enklare att anpassa din verksamhet.

På Marks kommuns webbplats finns materialet från myndigheterna nedladdningsbart. Där finns även en informationsaffisch om vikten av att hålla avstånd som du har möjlighet att skriva ut och att sätta upp.  


Snart tar vi hemester

Var vi än bor och verkar i Mark har vi aldrig långt till ett område med höga naturvärden. Vi Markbor prioriterar vår vackra och varierande natur högt! Vi har Viskan, Häggån, raviner, flera sjöar och många förläggargårdar som minner om vårt textila arv, som alla vi Markbor är mycket stolta över. Du hittar dina smultronställen på Marks kommuns officiella besöksguide Upplevmark.com.

Näringslivskontoret har semesterstängt vecka 29 till och med vecka 32. Under denna period hänvisar vi eventuella frågor till Marks kommuns växel på telefonnummer 0320 – 21 70 00 samt till e-post markskommun@mark.se. Kontakta gärna Boråsregionens Företagsjour för rådgivning kopplat till Coronakrisen. Vi önskar er en trevlig och vilsam ledighet.

Nu tar vi hemester i vackra Mark!


Näringslivskontoret finns för dig

Alla nya och befintliga verksamheter ska se Mark som den självklara platsen att utvecklas på.

Här finns information samlad för dig som är företagare, eller kanske blivande företagare, i Marks kommun. Tveka inte att höra av dig till näringlivskontoret, vi är länken mellan dig och kommunens verksamheter. Tillsammans gör vi näringlivsklimatet ännu bättre!


Har du några frågor eller vill lämna synpunkter till Näringslivskontoret kontakta oss gärna på:
naringslivskontoret@mark.se

Du kan också kontakta oss på Näringslivskontoret direkt: 
Camilla Olsson: camilla.olsson@mark.se 
Malin Silow: malin.silow@mark.se 


Kommunikations- och näringslivschef:
Maya Hultgren Saksi: maya.hultgrensaksi@mark.se


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.