Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivskontoret i Mark.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Byalagsbrev 2020

Välkommen att ta del av nyhetsbrevet som riktar sig till byalagen i Marks kommun.

Näringslivskontoret vill passa på att påminna er om extramötet, som kommer att behandla frågor kring gång-, cykel- och mopedvägar (gcm-vägar). Mötet hålls den 24 november, klockan 17.30-19.30, i Abbottsalen i Rydal. 


Det är viktigt att ni återkopplar hur många deltagare som kommer från respektive byalag, samt om någon önskar delta på mötet via digital länk. 

Anmäl gärna om det är någon speciell punkt eller fråga ni vill lyfta kopplat till gcm-vägar till naringslivskontoret@mark.se


Hjälp oss göra Mark tryggare

Under november görs den stora Trygghetsundersökningen i Mark. Du som Markbo kan påverka din egen trygghet genom att svara på frågorna i enkäten.

- Trygghetsundersökningen är en jättebra möjlighet för Markborna att vara med och påverka de beslut som kommun och polis fattar framåt i tiden, säger Rickard Silva, trygghetssamordnare i Mark.

Trygghetsundersökningen görs av Polisen tillsammans med alla kommuner i Sjuhärad. Det är andra året som undersökningen görs. Alla Markbor i alla åldrar kan delta. Du som svarar gör det anonymt.

Här hittar du undersökningen

Mer information om Trygghetsundersökningen och länken till enkäten kommer att finnas på www.mark.se under november månad.


Marks kranvatten i Sverigetopp - igen

Marks kommun har gått till riksfinal i tävlingen om Sveriges godaste kranvatten. Den 18 november faller avgörandet.


- Det är väldigt roligt att vi nu, återigen, får en fin kvalitetsstämpel på vårt kranvatten. Vi arbetar långsiktigt med att säkerställa både vattenkvalitet och tillgång till vatten för dagens och framtida generationer Markbor, säger Marja-Leena Uitto Adolfsson, förvaltningschef på teknik- och serviceförvaltningen.

Läs mer här


Så fick Sätila Sportklubb bidrag från Leader

Marks kommun vill uppmuntra både företagare och ideella organisationer att söka bidrag till utvecklingsprojekt i kommunen. 

Nyligen beviljades Sätila sportklubb i Marks kommun 300 000 kronor för att skapa Camp Lygnevi.

Sätila är en ort som idag saknar en naturlig samlingsplats där gamla och unga kan umgås genom fysisk, avgiftsfri aktivitet. Det här vill sökanden ändra på genom att skapa Camp Lygnevi som ska förstärka platsen som den naturliga utgångspunkten för spontan motion och rekreation i området.

Ett sportotek med utlåning av redskap till olika typer av strandaktiviteter, kajakuthyrning, en discgolfbana och ett fast vindskydd är exempel på det som ska genomföras i projektet. Syftet är att göra platsen attraktiv för såväl invånare som besökare/turister. Projektet genomförs i samverkan mellan ideella föreningar i Sätila, där Sätila sportklubb är den aktör som kommer ansvara för utlåningen och uthyrningen. 

– Vi hoppas att Camp Lygnevi ska bli en naturlig mötesplats över generationsgränserna och att det bidrar till ökad motion och rekreation i Sätila Sand-området, säger Joakim Ekberg, Ordförande för Sätila Sportklubb.  

Gör som Camp Lygnevi och ansök om medel för ditt projekt.

Läs mer här för ner information om de paraplyprojekt som är öppna för ansökningar.
Sprid gärna kunskapen till föreningar, företag och privatpersoner hos er.


Nu asfalteras cykelvägen längs Hyssnavägen mellan Sätila of Sweden och Almered

Byggnationen av gång- och cykelvägen mellan Hyssna och Sätila är inne i slutskedet. Sista delen mellan Sätila samhälle och Sätila of Sweden kommer att bli klar under hösten. Läs mer här.


Ny gång- och cykelbana i Fritsla

Marks kommun planerar att anlägga en ny gång och cykelbana i Fritsla från Solgårdsvägen via Idrottsvägen fram till Kungabergsvägen.

Korta sträckor av bilvägen kommer periodvis stängas av helt, med då aktuell hänvisning. För mer information, läs här.


Slottsåvägen kommer att vara avstängd för genomfartstrafik

Marks kommun kommer ihop med Veidekke Entreprenad AB utföra rivningsarbeten av en avloppspumpstationen utmed Slottsåvägen i Berghem under veckan 45 och 46.

Under perioden 2/11–16 /11 kommer Slottsåvägen att vara avstängd för genomfartstrafik mellan Berghem och Haby/Skene, i höjd med Viskadalen 1. Läs mer här.


Advent i Mark

Vill ni vara med och bidra till ljus i vintermörkret och en känsla av gemenskap, glädje och samhörighet kommuninvånare emellan?

Då är paraplyprojektet Advent i Mark rätt för er!

Förhoppningen är att vi tillsammans kan skapa en kommunstor adventskalender.

Hur går man tillväga?

  1. Smycka fönster i er byggnad där just ni befinner er
  2. Ta ett fotografi på ert smyckade fönster, dela fotot i sociala medier med (hashtaggen) #adventimark
  3. Genom att #adventimark är ni med och tävlar i olika kategorier som exempelvis roligaste fönstret, vackraste fönstret och mest unika fönstret osv.

Knutpunkten för Advent i Mark kommer likt föregående år att vara på Rydals museum.

För mer information läs här.


Vi finns här för dig

Alla delar av kommunen ska se Mark som den självklara platsen att utvecklas på.

Tveka inte att höra av dig till oss, vi är länken mellan dig och kommunens verksamheter.
Har du några frågor eller vill lämna synpunkter till Näringslivskontoret  där vi tar hand om landsbygdsfrågorna, kontakta oss gärna på:
naringslivskontoret@mark.se


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.