DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Hittautstolpe och ryggarna av två deltagare

Krama ur det sista ur hittautsäsongen

Årets hittautsäsong går mot sitt slut. På flera orter finns möjlighet att leta checkpoints ännu en tid, medan säsongen redan avslutats på andra. Slutdatum för respektive ort finner du i Sverigekartan på hittauts hemsida. I appen ser du slutdatum i listan över orter i menyn. Det kanske är läge med en höstutflykt till en ny hittautort för att ta några sista checkpoints? Passa på att fånga hösten på bild och var med i vår fototävling som avslutas den 15 oktober.


Vad tycker du om hittaut?

Stubbe med lingon

Som vanligt så här års önskar vi er hjälp med att summera den gångna säsongen genom att svara på vår deltagarenkät. Era svar hjälper oss att skapa en bild av hittautdeltagaren, hur ni använder hittaut, vad ni uppskattar och kanske saknar. Ni svarar såklart anonymt och informationen kommer användas i arbetet med att utveckla hittaut till en ännu bättre friskvårdsaktivitet. En länk till enkäten kommer inom kort till din e-postadress. Tack på förhand för att du tar några minuter och svarar på den.


Håll dig informerad om älgjakten

I norra Sverige är älgjakten igång och den 12 oktober börjar den även på många håll i Svealand och Götaland. De flesta skogsområden som används i hittaut är inte aktuella för jakt, men i de fall de är det aviseras detta på kartan och i den lokala arrangörens informationskanaler. Håll koll på när checkpoints plockas in i olika områden så du inte råkar ge dig ut där det pågår jakt - och inte finns några checkpoints kvar. Ta gärna för säkerhets skull på dig något färgglatt när du ger dig ut i skog och mark och hör dig för om var jakt pågår om du stöter på jägare i skogen.

Älg i skog med höstfärger, fotograf Louis Paulin

Hoppas du är nöjd med din hittautsäsong och haft härliga upplevelser när du varit ute. Ta chansen att berätta vad du tycker om hittaut genom att svara på vår enkät.

Njut av den krispiga höstluften och passa på att insupa dagsljus innan vinterns intåg! 

Vänliga hälsningar,
Linnea Börjars
Hittautsamordnare
Svenska Orienteringsförbundet

PS. Detta mail går inte att svara på. Kontakta hittaut@orientering.se om du har några frågor. DS.

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage