Brev till alla medlemmar i MEGA

Vi planerar för julen

Efter en annorlunda sommar där traditionella evenemang uteblivit närmar vi oss nu höst och strax inpå nalkas det jul. MEGA planerar redan nu inför aktiviteter runt julhandeln, både med förhoppningen att vår enastående Tomteparad går att genomföra och med mindre anpassade aktiviteter.

Fram till dess besök gärna MEGAs hemsida megaskara.se som nu ligger på ny plattform med nytt utseende och under hösten lanseras även Skaras nya shoppingsida – handlaiskara.se som tagits fram i samarbete mellan MEGA, Skara Handel och Skara kommun.

Anna Engesvik, projektledare
Jonas Ahlén Persson, ordförande


Våra medlemmar

Inga medlemmar, inget MEGA. Det är ni medlemmar som visar att ni tror på Skara. Vi ser nu över vår medlemsstruktur och det kommer därmed bli lättare för fler att engagera sig i Skaras utveckling. Vi återkommer med mer information.

Läs mer

Tretimmarparkering i stadskärnan

Dialogen kring parkeringar i Skara har gett resultat. Förslaget om tretimmarparkering införs nu på prov från 1 september. Läs mer

Aktiviteter

Restaurangveckan v.42

Den 12-18 oktober är det dags för Skaras sjunde upplaga av Restaurangveckan som även denna höst sammanfaller med Kulturveckan. Syftet är att visa upp stadens restaurangutbud med ett prisvärt koncept och har numera blivit en tradition bland restaurangerna och välbesökt av Skarabor. Läs mer

Bakluckeloppisen tillbaka

Bakluckeloppisarna vid Djäknescenen är efterfrågade och vi är därför glada att meddela att de är tillbaka, om än i en något mindre skala och med vissa restriktioner. 29 augusti genomfördes den första och kommande tillfällen är 26 september och 24 oktober. Läs mer

Matmarknaderna ställs in

Tyvärr måste vi meddela att Matmarknaderna på Hötorget den 5 september och 3 oktober ställts in. Matmarknaderna är populära och drar många besökare men det blir svårt att genomföra dessa under rådande restriktioner. Vi tittar på andra lösningar för att skapa liv och rörelse i centrum.

MEGA's sommarvärdar

Under tre sommarveckor fanns åtta feriepraktikanter på plats i våra sommarbodar. De tipsade, delade ut information, godis och handsprit. Totalt delade de ut 500 upplevelsebingo som lockade till att upptäcka Skaras smultronställen. Nästa år hoppas vi på att utveckla konceptet ytterligare.

Etablering

Flera nya verksamheter i stadskärnan

Varmt lycka till de nya etableringarna i vår stadskärna.

Café Louise
Retro@home
TillsamMaNs
Josefines hem

SkaparSkaran

Vad gör MEGA?

M - Marknadsföring
Att marknadsföra MEGA's projekt och aktiviteter samt Skara.

E - Etablering
Att gemensamt jobba för att underlätta samt skapa förutsättningar för attraktiva etableringar.

G - Gestaltning
Att arbeta i dialog med näringslivet för åtgärder som skapar en attraktiv stad. 

A - Aktiviteter
Att arrangera aktiviteter som skapar trivsel, gemenskap och värden för så väl invånare, näringsliv som besökare i Skara.

facebookinstagramhomepage

Följ oss i sociala medier

MEGA finns nu på Facebook och Instagram.
Välkommen att följa MEGA Skara för att ha koll på allt som händer!


MEGA är en ekonomisk förening som arbetar för Skaras utveckling. Medlemmarna består av handlare, fastighetsägare,privatpersoner, restaurangägare och övrig servicenäring. Utvecklingsarbetet sker inom Marknadsföring, Etablering, Gestaltning och Aktiviteter. Tillsammans med övriga näringslivsorganisationer utgör MEGA en stark samarbetspartneroch framgångsfaktor för stadens utveckling.