Nyhetsbrev från Torsby Utveckling AB och Torsby kommun

Hej företagare! Här kommer samlad information från Torsby Utveckling AB och Torsby kommuns näringslivsavdelning.Glad sommar!

Snart semester och lata dagar i solen eller hängandes i en stege och måla? Hur vi tillbringar vår semester kan se olika ut förstås.

Det är dags att summera och reflektera över den annorlunda situationen som hela vårt samhälle ställts inför. Vi har alla påverkats av pandemins framfart på något sätt.

Näringslivsarbetet i kommunen har påverkats mycket av de nya förutsättningar som givits. Företagsbesöken ställdes in under en period för att sen starta upp igen, på ett lite annorlunda och mer smittsäkert sätt, med träffar ute och tydligt avstånd. Företagsbesöken är ett bra och viktigt sätt för oss att få inspel från våra företag. Vi är tacksamma för att vi ges möjligheten att få hälsa på i vardagsarbetet. Vi tar gärna emot tips och förslag på företag som du tänker borde ha ett besök i höst. Skicka e-post till tuab@torsby.se

Företagsfrukostar och andra träffar har ställts in eller skjutits upp, men även här börjar det så sakteliga startas upp igen. Något vi har blivit betydligt bättre på, och lär oss hela tiden mer om, är digitala möten. Ett stort steg framåt har tagits för att ge fler möjlighet att ta del av t ex föreläsningar eller viktig information från våra myndigheter via digitala plattformar. För vår kommun med långa avstånd är det både tidsmässigt och miljömässigt en stor vinst.

Tuab, näringslivsavdelningen och iTorsby har i flera samarbeten under året genomfört olika projekt för att stärka den lokala handeln genom ökad köptrohet. bl a Guldkant - Torsbyturen. Tillsammans med frivilligorganisationer, företag och kommunal personal hjälps vi åt att handla till riskgrupper genom 70+. Ett uppskattat samarbetsprojekt för att minska risken att utsättas för och sprida smitta.

Vi har också gått och blivit med podd, TorsbyTalks. I podden samtalar Christian Fryklund med nya, gamla, utflyttade, aktiva och "vanliga" Torsby kommunbor. Finns där poddar finns och ett nytt avsnitt i veckan är planen.

Att hela tiden hålla avstånd, inte få träffa nära och kära i den utsträckning man önskar, är inte helt lätt. Vi förstår vilka sociala varelser vi är, och vi behöver träffa människor, få nya intryck och upplevelser. Vilken tur att vi har så mycket att uppleva i vår närmiljö. Roliga, spännande, intressanta, goda aktiviteter och besöksmål finns runt om oss, i vår kommun eller våra grannkommuner. Hemestra och upptäck nya platser. På visittorsby.se finns en mängd med förslag att arbeta sig igenom.

Till alla fantastiska människor som håller igång alla verksamheter och företag under sommaren säger vi ett stort tack! Tack för alla extraordinära insatser under detta år!

Avslutningsvis ett mantra vi alla är trötta på men måste fortsätta att tänka på.

Håll i - håll ut - håll avstånd - håll ihop

Ta hand om er i sommar!

Hälsningar, Anna-Lena och Eva


Omställningsstöd

Stödet finns för företag som har tappat mycket i omsättning på grund av corona under mars och april 2020.

Stödet går att söka från 22 juni till och med 31 augusti 2020.

Läs mer på:

https://skatteverket.se/foretagorganisationer.4.76a43be412206334b89800052908.html 

Företagarna

Corona - råd och stöd till företag

Vi håller dig uppdaterad genom att samla artiklar, regelförändringar och annan information som berör coronapandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

https://www.foretagarna.se/driva-eget-foretag/corona--rad-och-stod-till-foretag/  


Verksamt.se

Sidan för dig som vill starta företag, driva eller utveckla ditt företag.

https://www.erksamt.se/driva/samlad-information-till-foljd-av-coronaviruset 

Minska covid-19-spridningen

Råd, tips och exempel för dig som verksamhetsansvarig

https://www.msb.se/minska-covid-19-spridningen Tuab har semesterstängt vecka 30 - 32

Ha en skön sommar önskar Anna-Lena, Ingela och Ann-Cathrin


Företagsinformation

På Torsby kommuns hemsida finns information till dig som företagare med anledning av Coronaviruset.

Ta del av sidan via denna länk:

https://www.torsby.se/omsorghjalp/tryggochsaker/dinsakerhet/coronavirus/coronainformationforforetag.4.511750ff170f456704d99e2.html

Kontakta oss om du har några funderingar

Anna-Lena Carlsson, VD, Torsby Utveckling AB, anna-lena.carlsson@torsby.se076-816 57 42

Eva Larsson, näringslivschef, Torsby kommun, eva.larsson@torsby.se070-212 54 57


Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är med i Torsby kommuns företagsregister Business Update.  Meddela oss om du inte längre vill ha dessa utskick, tuab@torsby.se.