DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Kvinnor bär cyklar över stenmur
Vinnarbild, fotograf: Therese Berg

3,5 miljoner checkpointsregistreringar och ny partner

Hittaut slår nya rekord! Nu har vi tillsammans registrerat 3,5 miljoner checkpoints och är dubbelt så många deltagare som på hela förra säsongen. Det känns fantastiskt! En annan glädjande nyhet är att hittaut har fått en ny partner: Landshypotek Bank, som presenterar sig här nedanför!


Klappar ditt hjärta också för livet på landet?

Röd gård på landet, sommar

Då är vi en bank dig. För oss på Landshypotek ligger närheten till naturen och det lokala samhället varmt om hjärtat. Därför är vi glada att samarbeta med hittaut. Vi vill att fler ska upptäcka nya platser runt om i landet och på hemmaplan.

I snart 200 år har vi finansierat företagande och boende på landsbygden. Dessutom erbjuder vi tryggt sparande för alla och bolån till husägare. Vi har en transparent prismodell så du vet med andra ord redan när du gör ansökan vilken ränta du kommer att få. Kika på vad vi kan erbjuda dig.


Vinnare i fototävlingen ”på upptäcktsfärd”

Tack för alla härliga bidrag till hittauts fototävling! Bland alla bilder på temat ”på upptäcktsfärd” har juryn nu utsett fyra vinnare som får var sitt presentkort från Silva eller Bagheera som är hittaut och Svenska Orienteringsförbundets partners.

De vinnande bilderna ser ni i detta nyhetsbrev och på vår hemsida där ni även kan läsa vad fotograferna tycker är det bästa med hittaut.

Barn med checkpoint i bakgrunden
Vinnarbild, fotograf: Sofie Uppegård

Midnattsloppsvecka i hittaut 15-23 augusti

Kvinna springer Midnattsloppet

Vill du ha ett mål att träna mot när du är ute och tar checkpoints? Vill du utmana grannen eller kompisen på ett 5 eller 10 km-lopp? Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige som i år är ett virtuellt lopp med en unik ljudupplevelse som du kan genomföra var du vill, när du vill mellan den 15 och 23 augusti. Läs mer och anmäl dig på Midnattsloppets hemsida.

Bland er som registrerar checkpoints under hittauts Midnattsloppsvecka lottar vi ut fina priser: startplatser till nästa års Midnattslopp samt löpskor och hoodies från Addidas. Ni som under säsongens gång registrerat alla checkpoints på en ort är också med i utlottningen. Genom samarbetet med Midnattsloppet hoppas vi att fler ska ta steget att testa hittaut. 


Svemester med hittaut

Pappa och dotter med hittautkarta på strand vid sjö
Vinnarbild, fotograf: Sandra Viktor

Hemester och svemester är två ord som använts allt flitigare under den coronapräglade våren och sommaren. Begreppen betyder att på semestern upptäcka sitt närområde och besöka sevärdheter och besöksmål på hemmaplan eller runt om i Sverige. För detta ändamål passar ju hittaut perfekt! Vad passerar du för hittautorter om du är på resande fot i sommar?


Nu tar även hittautteamet lite semester. Vi kommer såklart fortfarande att svara på mail skickade till hittaut@orientering.se men var beredda på lite längre svarstider än vanligt under v 30-32. 

Glad hittaut-sommar!

önskar
Linnea Börjars
Hittautsamordnare
Svenska Orienteringsförbundet

Man med hittautkarta fikar i skydd av regnet
Vinnarbild, fotograf: Maria Westerman

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage