DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Funktionst-shirt och tube med hittautlogga

Glad midsommar!

Sen en vecka tillbaka är hittautsäsongen igång på alla orter. Deltagarantalet är uppe i fantastiska 75 000 och tillsammans har vi registrerat 2,5 miljoner checkpoints.

Passa på att hittaut på sommarlovet eller semestern, nu när reserestriktionerna i Sverige har släppts. Fortsätt vara förståndiga när ni hittar ut så att det blir en njutbar och säker aktivitet för alla, för viruset finns ju kvar.


På besök i naturen

Nu när vi är många hittautare som rör oss i skog och mark är det viktigt att vi visar hänsyn till markägare och djur så att vi är välkomna tillbaka även i framtiden. Respektera tomtmark (olivgrönt på kartan) och privata vägar, ta vägen runt odlad mark och planterade hyggen, och ta det lugn om du möter djur. Färska upp minnet om Allemansrätten och vad som är bra att tänka på när du hittar ut.


Förbättrad kontoregistrering i appen

Efter en tids felsökande och kodande släppte vi i förra veckan en ny appversion med ett nytt förfarande vid kontoregistrering. Målet har varit att minska mängden deltagare som ”fastnar halvvägs” och får ett inaktivt konto som admin behöver hjälpa till att aktivera. Läs mer här.


Nya topplistor i Friskvårdsutmaningen

Det är många deltagare i Friskvårdsutmaningen som längtat efter topplistor som summerar checkpoints tagna på alla orter. Nu är de här! Det betyder att du kan leta checkpoints på jobbresan, vid släktbesöket, på semestern och hemma – och alltid bidra till organisationens statistik i Friskvårdsutmaningens topplistor. De tidigare listorna som visar checkpoints tagna på organisationens ort finns självklart kvar. Mer info finner du här.


Valborgsutmaningens vinnare

Registrera minst 10 checkpoints under maj månad för chansen att vinna ett fint pris. Så löd uppmaningen i Valborgsutmaningen där vi nu utsett en vinnare. Det är Katrina Forsberg från Kilafors utanför Bollnäs som hälsar att det bästa med hittaut är att alla kan göra det: ”Man behöver inte vara så bra på orientering.” Katrina firade med att ta en tur på Hårgaberget med vännerna. ”Vi hade en härlig, solig och myggfri kväll. Hittaut när det är som bäst!”


Apropå tävling. Till och med söndag kan du delta i hittauts tävling ”På upptäcktsfärd”. Fånga din hittaut-upplevelse på bild och dela i sociala medier och du har chansen att vinna presentkort från hittauts partners Silva och Bagheera.  

Ha en fin midsommar!

önskar
Linnea Börjars
Hittautsamordnare
Svenska Orienteringsförbundet

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage