Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Senaste nytt gällande Norrköpings besöksnäring


Efter en annorlunda vår, inte minst för besöksnäringen, så är nu sommaren här. Vi hoppas få välkomna många besökare till vårt vackra Norrköping för att få chansen att visa upp allt vi har att erbjuda. I det här nyhetsbrevet får du information om vad som händer inom besöksnäringen de kommande månaderna. Trevlig läsning! 

Restriktionerna har lättat

I början av juni kom regeringens besked om lättade reserestriktioner i sommar. I Norrköping togs beskedet emot med glädje och vi hoppas nu kunna locka hit besökare, som ska tas emot på ett säkert och tryggt sätt. Det är viktigt att få i gång resandet i Sverige för att få en fortsatt tillväxt av besöksnäringen.


Visit Norrköping

Vår nya besöksweb Visit Norrköping är nu lanserad.

Upplev Norrköpings tidigare sociala kanaler har bytt namn till Visit Norrköping.


Norrköping Växer

Norrköping Växer kommer ut 18 juni och har tema besöksnäring. Bilagan distribueras med Norrköpings Tidningar och Folkbladet till alla prenumeranter. Du hittar den även på Visit Norrköping och norrkoping.se. På Kontaktcenter kan du hämta ett exemplar.

Infopoints

På olika platser i vår kommun har vi bemannade InfoPoints. Där hittar du broschyrer och kan få tips på upplevelser och besöksmål .  Här  hittar du våra InfoPoints. Under vecka 27-30 finns vi på plats på Kolmårdens djurpark för att berätta mer om vad som finns att uppleva i Norrköping.

Kampanjer för att locka besökare till Norrköping
Norrköping är fullt av fantastiska platser att besöka för såväl stora som små. I sommar när extra många väljer att stanna hemma eller resa inom Sverige, då vill vi att man ska välja att lägga sin familjesemester i Norrköping. Kampanjen vänder sig till familjer som bor två till tre timmar från Norrköping och går främst i våra social media kanaler.

Under temat ”24 timmar hos grannen” samarbetar nu Karlstad, Linköping, Norrköping, Västerås och Örebro med att för ovanlighetens skull tipsa de egna invånarna om att åka till de fyra grannstäderna. Alla städer kommer förstås fortsatt marknadsföra den egna staden, men genom samarbetet når man ut till målgrupper som annars är svåra att övertyga. Kommunikationen sker främst genom sociala medier.

Save the date

24 september bjuder vi in besöksnäringens aktörer till en workshop för att presentera strategin. Under workshopen kommer vi diskutera förväntningar samt handlingsplan för det fortsatta året. För att lyckas med arbetet krävs en stark samverkan mellan kommun och näringsliv. Kairos Futures kommer göra en innovations-workshop kring det nya normala inom besöksnäringen.

Frukostmöte med landshövdingen

1 september bjuder vi in till ett frukostmöte i samarbete med Länsstyrelsen, där landshövding Carl Fredrik Graf medverkar. Frukostmötet har tema besöksnäring och riktar sig till aktörer inom besöksnäringen. Håll utkik efter inbjudan som landar i din mailkorg inom kort.

Östgötaleden som vandringsdestination

Under våren har det blivit tydligt att intresset för natur och olika aktiviteter har ökat markant.  Region Östergötland har fått medel från Tillväxtverket för att stärka Östgötaleden som reseanledning. Projektet har valt att titta närmare på områdena Kolmården samt Åtvidaberg för att utveckla och förbättra. Här kan du läsa mer.

Projektet Östgötaleden som vandringsdestination har redan nu gett resultat i förbättrad digital information för vandring på 6 rundslingor i Kolmårdenområdet. Läs mer här.

Östgötaskärgården

Vi tror på ett ökat intresse för skärgården i sommar och har bland annat jobbat för en säsongsförlängning av Skärgårdslinjen.  Under perioden 20 juni till 23 augusti kan du åka från Arkösund till Harstena samt även till Kopparholmarna. Läs mer om Östgötaskärgården här.

Göta kanal

Göta kanals bokningsläge ser positivt ut inför sommaren. Norrköping är en av sju kanalkommuner som jobbar aktivt för att locka besökare till området kring kanalen; Norrköping, Söderköping, Linköping, Motala, Mariestad, Töreboda och Karlsborg jobbar i samverkansprojekt Göta kanal. 

Utflyktsmålet

Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen i samarbete med cirka 70 restauranger och caféer i regionen, på initiativ av Visit Östergötland. 


Broschyrer och distribution

Inför sommaren har vi tagit fram NorrköpingsGuiden på svenska och engelska, Besökskartan,  Industrilandskapsfolder samt Östgötaskärgården.  Broschyrmaterialet finns att hämta hem som PDF:er här

Under vecka 25 och 26 distribuerar vi broschyrmaterial till våra InfoPoints samt ytterligare cirka 80 platser. Logianläggningar och övriga besöksmål i kommunen kommer få materialet. Om ert material tar slut under sommaren, går det bra att hämta på Kontaktcenter på Trädgårdsgatan 21. Här hittar du Kontaktcenters öppettider.

En väg in

Arbetar du med evenemang och vill komma i kontakt med Norrköpings kommun? Maila gärna dina evenemangsfrågor till evenemang@norrkoping.se

Vi önskar er en trevlig sommar, med förhoppningsvis många besökare som får ett omsorgsfullt och säkert mottagande!

Vill du komma i kontakt med oss på näringslivsavdelningen?

Jessica Stille Törnqvist

Christina Leinonen

Visitas arbete under Coronakrisen och Safe to visit

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.