Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hammarö kommuns Näringslivsnytt aug 2020


Företagsfrukost hos Askalon AB

Utifrån rådande omständigheter ombokas Företagsfrukosten hos Askalon AB till november, återkommer om datum längre fram

Vi avvaktar med höstens planering för företagsfrukostar om läget förändras kommer vi lägga in nya datum.


Karlstad Business Region

I Karlstads Regionen ingår kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil. Det samarbetas inom flera olika delar. 

Inom  grenen näringslivsfrågor finns Karlstad Business Region som fokuserar på att  nyetableringar ska hitta en plats att växa och utvecklas inom vår region och i Värmland i stort. 

Näringslivssamverkan

Fastighetsägare se hit

Vi har efterfrågningar från företag som vill etablera sig här i varierande storlek. Vi skulle vilja komma i kontakt med er för att kunna samverka tillsammans. Likaså uppmana er att ni lägger upp lediga objekt på Objektvision https://objektvision.se/ Vi inom Karlstad Business Region har i vårt uppdrag att kunna hjälpa företag inom hela regionen. Läs gärna mer på www.karlstadbusinessregion.se


Information

Köp & upphandling

Upphandlingar annonseras på de allmänt tillgängliga databaserna hos Anbudsjournalen och e-Avrop AB. Mer information om aktuella upphandlingar

Skoghalls Centrumförening

Centrumföreningens hemsida www.skoghallscentrum.se visar vad som händer i Skoghalls Centrum


Annika möter Julia, Elin och Saga i deras lokal som är under renovering

Företagsbesök hos Lövnäs Musteri

Det hela började för fem år sedan med att en fläderbuske hemma i syskonen Julia och Elin Sjöbergs dignade av blommor och de testade att göra egen saft som blev så god att de snart började sälja till grannarna.

-Vi gick runt till grannarna och knackade dörr och fick hjälp av våra kompisar Klara och Saga, berättar Julia.

Det blev starten på företaget Lövnäs Musteri som idag förutom flädersaft bland annat tillverkar och säljer äppelmust, rabarbersaft, vinbärssaft, sylter och marmelader.

Idag drivs företaget av de fyra tjejerna Julia (17) och Elin (15) Sjöberg, Klara Kristiansson (17) och Saga Mäkimattila (14). Vi träffar Julia, Elin och Saga i en lokal på Sätterstrand som de håller på att renovera till sitt eget musteri, hittills har de hyrt in sig i ett storkök på en lunchrestaurang på Hammarö men det har inneburit mycket kvällsjobb och mycket planering så ett eget tillhåll blir ett välkommet inslag som underlättar tillverkningen av produkterna.

Verksamheten är en året-runt verksamhet och produkterna säljs på fem ställen på Hammarö och i Karlstad varav 4 är mataffärer. Utöver det har tjejerna sålt sina produkter på olika marknader runt om i länet men p.g.a corona blir det inget sådant i år.

De hoppas kunna få tag på än av lokala frukter och bär så har du skördar som du inte hinner med hör av er till Lövnäs Musteri de kan ta tillvara det du inte hinner med.

Att driva ett eget företag

Tjejerna gör det mesta själva och har fått lära sig många nya saker men de har även fått hjälp och stöttning av sina föräldrar där exempelvis Elin och Julias föräldrar själva driver företag och kan dela med sig av tips.

-Pappa brukar hjälpa till med bokföringen, säger Julia.

Etiketter och all design har de till exempel tagit fram själva.

Hur läser de svårigheter och problem som kan dyka upp?

-Vi pratar och diskuterar mycket säger både Saga och Elin och menar att tack vare att de är fyra stycken finns det många idéer att använda för att hitta nya lösningar.

Tjejerna är väldigt samstämmiga när vi diskuterar vad som motiverar dem till att driva ett eget företag.

-Vi har väldigt roligt tillsammans och många gemensamma drömmar. Man lär sig mycket och vi hoppas kunna leva på företaget i framtiden. Det är väldigt kul! Sammanfattar Elin Julia och Saga det hela.

Framtid

I framtidsplanerna ingår att ha en egen gårdsbutik och att kunna producera egna äpplen genom äppelodlingar. Att även kunna utöka sitt sortiment till butiker i övriga Värmland finns också med i planerna. Att kunna leva på sin verksamhet är det ett gemensamt mål för tjejerna. Julia som är äldst och har börjat gymnasiet tänker att hon sedan ska läsa vidare på halvtid för att även kunna ägna sig åt företaget och där stämmer Elin och Saga in och menar att det kan vara bra att ha något mer att falla tillbaka på om inte planerna går som de tänkt sig.

Men först står en sommar för dörren med renovering av lokal och frukt och bär tillverkning. Ni kan hitta idag hitta produkter från Lövnäs Musteri på Lillängshamnens fiskrökeri, Ica Kvantum Nolgård, Coop Nolgård, Ica Maxi Bergvik och Ica Maxi Välsviken.

Glada miner vid blomutdelning

Sommarkonst på Öa

Under hela juli fanns det möjlighet att se konst på olika ställen såsom Stora Coop, ICA Kvantum, Hammarö Golfklubb samt skyltfönster inne i Centrum. 

Det hela avslutades med flera av konsten samlades i en och samma lokal med olika konstnärer på plats under en trivsam fredagkväll där sång och musik satte fin inramning. Uppslupet och mycket trevligt.

Hammarö kommun passade på att tacka för den fantastiska engagemanget som Mathias Frykholm och Christine Holm hållit ihop och draget i. Tänk om vi tillsammans kan fortsätta och utveckla detta... 

Har du en fundering, en idé om hur du skulle vilja lyfta vår kommun eller inskilda evenemang, hör av dig till  mig Annika Axelsson. Jag är nyfiken och intresserad att se hur vi tillsammans kan göra ännu mer positiva ting ihop!


Sprida gärna information till företagskollegor
Du som får det här utskicket har tidigare lämnat dina uppgifter och tackat ja till att ta emot  information och inbjudningar gällande Näringslivfrågor.
Tipsa gärna andra företag som ännu inte får ta del av utskick att registrera sig på: Business Update Företagsregister

Följ oss på:

facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.