Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 15 2020


Hej på er alla

Mycket händer i vår vardag och ute i världen just nu.

Frågorna är många och den brinnande frågan just nu för många är när vi får lov att börja stunta igen!

Som Katarina sa vid nätverksträffen förra veckan förs dialog med RF i en grupp tillsammans med andra kroppsnära förbund om hur de nya restriktionerna skall tolkas och hanteras.

Jag vet att ni längtar och så gärna vill och vi jobbar intensivt just nu med att få så tydliga svar till er som möjligt. Jag vill passa på och tacka alla er som följer våra restriktioner, ser er roll i samhället och kämpar med att hålla säkra träningar för era aktiva.

I onsdags var delar av kansliet med på en konferens kring Idrott för äldre 65+ En åldersgrupp som vi inte idag har i vår idrott men som skulle varit fantastisk roligt att få ha med oss. I de gruppsamtal som skedde framgick tydlig vilka olika utmaningar alla sporter under RFs paraply alla har.

Skulle någon av er där ute vara intresserade av att starta upp en grupp för 65+? Där finns väldigt mycket att vinna på det för er som förening!

Är där någon där ute som sökt projektmedel från RF-SISU för de olika satsningar jag berättade om i Cheerinfo 4?

Om ni sökt som förening och fått något projektmedel beviljat, delge gärna så vi kan sprida informationen och inspirera andra till att söka! Det finns pengar att söka och vi skall ta alla tillfällen i akt! En liten kort info om vad ni kan söka för finns i denna veckas Cheerinfo.

Önskar er en fin helg!

Kia
Er Förenigskonsulent


Hälsning från Katarina

Många av er har visat engagemang gällande värdegrund och antirasism här i veckan! Jag är stolt över engagemang och hoppas att ork finns att arbeta vidare med frågorna för att göra varaktig skillnad.

SCF är numera medlemmar i RF och arbetar genom RF med normer, inkludering och integration. Cheerleading har en värdegrund och etiska normer som är en viktig del av idrotten. Vi vill ha en långsiktig strategi där vi kan utveckla vår idrott, även med perspektivet antirasism i sikte. Vi tror att det långsiktiga arbetet ger effekt, och vill uppmana er att göra bruk av engagemanget och framgent arbeta med frågorna. Varje SISU-distrikt har koordinatorer som arbetar med frågorna. De kan hjälpa er att ta frågan vidare och synliggöra vithetsnormer och arbeta mot rasism inom just er förening, precis som vi som förbund också får stöd i vår utveckling.

 

Jag har, precis som många av er, även tänkt mycket på vad de nya lättnaderna i Corona-restriktionerna eventuellt kan ha för påverkan på vår idrott, specifikt momentet bygg. Hur kan vi balansera ansvaret vi som idrott har för folkhälsan med den enträgna önskan att få utföra de moment som är centrala i vår idrott? Vi för dialog om detta och arbetar just nu med de protokoll som RF har föreslagit alla förbund att ta fram. Jag törs lova att vi under nästa vecka kommer ut med tydliggöranden gällande cheerleading efter 14 juni. Jag är stolt över hur ni alla tar ansvar i den här svåra situationen.

Katarina Eriksson
Generalsekreterare


Öppen tävling!

Nordic All Level Championships 5-6 december 2020.

Öppen tävling

Twist Cheer Comp 13 Februari 2021


Projektmedel från RF-SISU

I ett Cheerinfo ( Cheerinfo 4 2020) informerades ni om projektmedel från RF-SISU som varje distrikt fått att fördela för olika satsningar hos er Idrottsföreningar. Vi är lite intresserade av att få ta del av om någon av er sökt och fått projektstöd? Det hade varit fantastisk roligt om ni skulle vilja dela med er av er satsning till våra andra föreningar!

Som en påminnelse så var det följande satsningar man kunde söka för:

Målgrupp och områden Ungdomar 13-20 år

  • utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen.
  • anpassa idrottsytor och köpa in material som särskilt gör att målgruppen fortsätter idrotta.
  • utveckla föreningsmiljön så att målgruppen upplever den som trygg, välkomnande och inkluderande.

Målgrupp och område Aktivitetsledare för barn och ungdomar.

  • Idrottsspecifika utbildningar, vilket innebär aktivitetsledarutbildningar inom ramen för SF:s egen utbildningsstruktur eller när SF bjuder in till mötesplatser (ex ledarsymposium) med utbildningar riktade till aktivitetsledare.

I höst lanseras ParaMe som kommer att bli en tillgänglig webbplats i syfte att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområden. Webbplatsen ska även ge inspiration och vägledning till ett hälsosammare liv.

På den kommande webbplatsen kan användarna på ett enkelt sätt hitta idrotter, föreningar och aktiviteter att söka sig till. ParaMe ska informera, men också inspirera användarna till rörelse genom peppande artiklar, videoklipp och tips.

– Personer med funktionsnedsättning rör sig generellt sätt mindre än personer utan funktionsnedsättning. Målet är att få dem som inte är aktiva idag att bli aktiva, säger projektledare Elin Ström.

”Det ska vara enkelt att hitta föreningar”

Den främsta funktionen i ParaMe är sökfunktionen ”Hitta träning”. Här kan användaren hitta idrott och andra fysiska aktiviteter genom att filtrera på plats, typ av funktionsnedsättning eller vilken typ av idrott man är intresserad av, till exempel lagidrott. I resultatlistan visas ett antal idrotter som användaren kan läsa mer om och i nästa steg får användaren förslag på föreningar i närheten.

– Sökfunktionen gör att användaren matchas med idrotter och föreningar som passar just den personens förutsättningar. Alla ska ha möjlighet till träning och det ska vara enkelt att hitta idrottsföreningar, säger Elin Ström.

Uppmanar föreningarna    

ParaMe lanseras i höst och redan har över 140 föreningar registrerat sig på sajten. Det är kostnadsfritt och föreningen behöver inte vara medlem i Parasportförbundet.

ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport i Sverige. Missa inte chansen att finnas med redan när sajten lanseras!

 Länk till ParaMe hittar du här.


Vihälsar tre nya föreningar välkomna till oss som förbund.

Föreningen CheerXplotion - Karlstad som ny fristående förening

Halmstad Gymnastikförening - Halmstad

Norrköpings Gymnastikförening – Norrköping

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.