Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hammarö kommuns Näringslivsnytt juni 2020


Företagsfrukost hos Askalon AB

Utifrån rådande omständigheter ombokas Företagsfrukosten hos Askalon AB till den 25 aug. Varmt välkommen! Anmälningslänk

Anmäl dig senast 20 aug


Annika Axelsson lämnar över blomma och välkomstbricka till Hugo Wahlsten

Café Klarälven

Hammarö kommun välkomnar Hugo Wahlsten och Edvin Filipsson som tillsammans med sina medarbetare driver Café Klarälven. De har även en "Glassbåt" som kommer att ta med både människor och produkter ut till Hammarö skärgård. Håll utkik på deras Facebooksida!

Mattias Joelsson och Stefan Bood
Företagstryck på profilkläder

Järnia

Mattias Joelsson Kommunalråd besöker Järniabutiken som drivs av Stefan Bood tillsammans med sin bror Christer Bood. Bröderna tog över efter sin pappa. Att få rondellen här "var som att jag skulle ha ritat dit den själv" säger Stefan, den har gjort att kunderna lätt hittar till butiken.

Det har minskat med företagssinköp medan privatpersoners inköp ökat. Hemester och mindre resande tros ligga bakom ökningen. Det fixas mer hemma under rådande omständigheter. och det verkar hålla i sig.

Bra service är A och O och under besöket fick vi tydligt se hur det upplevdes. Kund kom in och köpte en tröja och direkt ordnades det korrekta trycket för företagsloggan!

Mattias Joelsson tillsammans med Martin, Susanne och Ronja

Hammarö Smådjursklinik

Hammarö kommun via Kommunalråd Mattias Joelsson välkomnade Martin och Susanne till sin verksamhet.

De har precis öppnat och det är full fart på mottagningen. När de under året har full bemanning kommer de vara 12 anställda som tar hand om kommunivånarnas husdjur.

Equality Line

Equality Line är ett stort grossistföretag av hästsportutrustning som ägs av Thomas Wilhelmsson och drivs tillsammans med sin fru Sofie Wilhemsson.Verksamheten på Hästviksvägen omsätter över 80 miljoner kronor per år och sysselsätter 18 anställda.

Mattias Joelsson Kommunalråd på Hammarö träffade Thomas en solig majdag och fick en rundtur på den imponerande anläggningen.

Hur startade Equality Line?

Det började med att jag köpte en sadel i Frankrike när jag själv var tävlingsryttare och flera andra ville ha likadan, så jag började sälja den sadeln, och på den vägen är det.

Påverkas din verksamhet av corona-pandemin?

Ja det gör den, en del leveranser från södra Europa har försenats  och jag bedömer att nedgången i grossistverksamheten är runt 15%. Sedan är ju tävlingsverksamheten och uthyrning av festlokaler tvärstoppat.

När kommer du kunna ha nästa tävling?

Trots det osäkra läget planerar vi faktiskt för att kunna ha tävling under vecka 33, och vi försöker även arrangera lite mindre tävlingar som understiger de 50 personer som är maxgräns just nu.

Hur många människor besöker din anläggning på Hästviken ett normalt år?

Det är nog närmare 10 000 personer. Det är hästägare och deras familjer, återförsäljare, tävlingsdeltagare och publik, besökare i festlokalerna, och även de som övervintrar sina bilar och båtar i mina lagerhallar. Då har jag inte ens räknat alla som korsar anläggningen när de går eller cyklar Bonäsleden.


AV-Reklam

AV-Reklam finns på Nolgård och startades av Assar Vestlund i början av 80-talet hemma villan på Gränsvägen. Assar är visserligen pensionär men är i högsta grad aktiv i företaget även om han överlämnat det mesta till dottern Anna som jobbat i firman sedan -99.

Anna tillsammans med sin man Andreas Sandström driver verksamheten i familjeföretaget där de folierar fordon, skapar skyltar, dekaler, rollups och allt möjligt i den vägen. De trivs bra med att vara företagare på Hammarö och ser ljust på framtiden.


Vill du som företagare skapa ett mervärde för nyinflyttade?

Just nu har vi 200 nyinflyttade nya kunder som ni kan nå och fler är på ingång!

Ni som har hört av er, skicka gärna in era erbjudanden så vi kan påbörja utskicken.

Hammarö kommun ser över vilken information som ska gå ut till nyinflyttade i vår kommun.

Vill du som företagare skicka med ett välkomsterbjudande via vår kommande "goodiebag"?

Det kan vara en lapp med ett engångserbjudande och/eller en mindre reklampryl eller varför inte ett presentkort som gäller på fler ställen än ett?

Tanken är att det ni vill bidraga med lämnas in färdigt och sedan sampackas allt i samma godiebag. Det går ut brev till nyinflyttade med olika information och att de kan hämta detta vid Kontaktcenter i Kommunhuset med start under vårsommaren 2020.

Snabb återkoppling önskas, hör av dig till annika.axelsson@hammaro.se

Karlstad Business Region

I Karlstads Regionen ingår kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil. Det samarbetas inom flera olika delar. 

Inom  grenen näringslivsfrågor finns Karlstad Business Region som fokuserar på att  nyetableringar ska hitta en plats att växa och utvecklas inom vår region och i Värmland i stort. 

Näringslivssamverkan

Fastighetsägare se hit

Vi har efterfrågningar från företag som vill etablera sig här i varierande storlek. Vi skulle vilja komma i kontakt med er för att kunna samverka tillsammans. Likaså uppmana er att ni lägger upp lediga objekt på Objektvision https://objektvision.se/ Vi inom Karlstad Business Region har i vårt uppdrag att kunna hjälpa företag inom hela regionen. Läs gärna mer på www.karlstadbusinessregion.se

Destinationer att besöka, uppleva och göra

Tillsammans inom Karlstads Regionens besöksnäring och destinationeri det ingår Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil som vill lyfta fram vad som sker inom våra respektive kommuner. Ett sätt är att besöka varandras destinationer och få lära sig mer på plats. Det gjorde vi tillsammans i slutet på maj.

Vi besökte Lillängshamnen, Kilendegården, Hammarö Sydspets och Nolgårdsholmarna (på Nogårdsholmarna finns det fågeltorn och spångar som gör det möjligt att gå vidare till b.la Hammarö kyrka). Turen avslutades vid Lunnaparken för överlämning och välkomnande till Café Klarälven (se artikel ovan). Besöksnäring och destinationer

Under rådande omständigheter kommer fler att vara hemma det vet vi och det är viktigt att skapa förutsättningar för det.

Flera företag, inspiratörer samlades i mitten av maj för att fundera på vad kan vi göra tillsammans eller vilka ideér finns att hitta lösningar till?

Runt 13 juni kommer det finnas Sommarkonst ute. Hur det ska paketeras är ännu inte helt klart, men håll koll så kommer mer infomration inom kort via sociala medier på något sätt.

Sveriges största Ö-loppis kommer att anordnas den 4 juli, om ni vill vara med att ordna något denna dag, hör av er till Annika så kan vi samsynka med övriga aktiviteterna och/eller håll utkik efter evenemanget på Facebook via länken Ö-loppis.

Att som privatperson få besöka företag för att se hur det ser ut på insidan samt få ökad kunskap  om själva företaget. Det vet vi att många gärna skulle vilja ta del av!

Det här en sen förfrågan och om det inte går i sommar kanske vi kan se om vi kan samordna det inför nästa år.

Du som gärna skulle vilja vill visa upp din verksamhet för allmänheten. Hör av dig till Annika


Information

Köp & upphandling

Upphandlingar annonseras på de allmänt tillgängliga databaserna hos Anbudsjournalen och e-Avrop AB. Mer information om aktuella upphandlingar

Skoghalls Centrumförening

Centrumföreningens hemsida www.skoghallscentrum.se visar vad som händer i Skoghalls Centrum


Sprida gärna information till företagskollegor
Du som får det här utskicket har tidigare lämnat dina uppgifter och tackat ja till att ta emot  information och inbjudningar gällande Näringslivfrågor.
Tipsa gärna andra företag som ännu inte får ta del av utskick att registrera sig på: Business Update Företagsregister

Följ oss på:

facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.