Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

April 2020

Gotlands Lokalfinansiering gör det lätt att investera i bygdens företag

Små företag på landsbygden kan ha svårt att hitta finansiering för att förverkliga sina affärsidéer. Nu finns en enkel lösning.  

För de flesta handlar investering i företag på den egna orten inte bara om ekonomisk avkastning. Möjligheten att bidra till att bygden utvecklas är också en viktig drivkraft. Men hur gör man? Gotlands Lokalfinansiering har svaren!
Läs artikel om Gotlands Lokalfinansiering


Hållbart sportfiske på webben

Havsöringfisket på Gotland omsätter runt 40 miljoner kronor årligen. Nu vill vårt projekt Fiskeland Gotland lyfta sportfisket och fisketurismen till en ny nivå. Hur det ska gå till? Se deras nya webbplats!
Till Fiskeland Gotland    


Bättre lokalt utvecklingsarbete

På Gotland finns många som är engagerade i lokal utveckling. Hur upplever man utvecklingsarbetet och kan det fungera bättre? Ett av våra projekt sökte svaren...
Läs atikeln


Vilka är framgångs-faktorerna bakom lyckade företag i landsbygder?

Finns det ett framgångsrecept för företag i landsbygder? Vilka är i så fall ingredienserna? I Landsbygds-nätverkets webbinarium tisdagen den 12 maj kl 12.00.12.45 föreläser Annette Granéli, RISE, och Amanda Andersson, SLU, om Rubizmo-projektet (där innovativa affärsmodeller analyserats).  
Mer information och anmälan


Mitt Europa flyttas fram

Informationskampanjen Mitt Europa ger EU-finansierade projekt över hela Sverige möjlighet att visa upp sin verksamhet och vilken nytta EU-medel gör i samhället. Mitt Europa skulle ha arrangerats i Sverige i maj men flyttas nu fram till september p g a coronaviruset.
Läs mer om Mitt Europa


Hållbart foder - nyckelfråga för att svensk fiskodling ska kunna växa

Fiskodling är en av världens snabbast växande sektorer. Men för en utökad svensk produktion krävs dels mer hållbart och gärna inhemskt producerat foder, dels att det blir enklare att få de olika slags tillstånd som krävs för att odla fisk. 
Lyssna på Landet - podden bortom storstan


Besök oss på vår webbplats eller följ oss på Facebook


Leader Gute
Roma Lövsta 12, 622 54 Romakloster
www.leadergute.seinfo@leadergute.se Tel 0498-501 80

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.