DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Funktionst-shirt och tube med hittautlogga

Ta dig ut med hittaut

Aldrig har fysisk aktivitet i naturen varit så aktuellt som nu. Utan att trotsa rådande rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 kan alla som är pigga och krya ta sig ut i friska luften och få upp flåset genom att ta sig an utmaningen hittaut. Det kommer vi må bra av!

I år siktar flera lokala arrangörer på att smygstarta med hittaut redan under april för att kunna erbjuda svenska folket fysisk aktivitet utomhus så snart som möjligt. Visst känns det viktigt att vi inte isolerar oss och blir stillasittande hemma, i situationen med coronaviruset? För alla oss som är friska är hittaut är ett suveränt sätt att komma ut och röra på sig.


Vi välkomnar 13 nya orter

Hittaut är en friskvårdsaktivitet som växer i popularitet från år till år vilket vi ser i det ökande deltagarantalet (+50% till 43 700, 2019) men också genom det ökande intresset från orienteringsklubbar som vill arrangera. Inför fjolårets säsong växte hittaut med tio nya orter och inför 2020 års säsong kan vi välkomna 13 nya orter: Åre, Gävle, Östhammar, Knivsta, Trosa, Skövde, Linköping, Gotland, Varberg, Nybro, Kalmar, Hässleholm och Stockholm Järva. Ni finner startdatum på respektive hittautorts hemsida eller genom att klicka på de olika skärmarna i kartvyn på sidan hittaut centralt


Beställ din hittaut-outfit

Tack vare Svensk Orienterings nya samarbete med Bagheera kan vi nu erbjuda en första, liten, hittautkollektion. Den innehåller en funktionströja och en tube som endast kommer gå att beställa innan 24 april, så ta chansen att införskaffa kläderna du saknar till säsongens hittautäventyr. Spana in webbshopen!


Vill välkomna er alla till en ny säsong! Hoppas att hittaut kommer väl till pass i dessa tider då många andra träningsmöjligheter är begränsade. Njut av våren och tanka energi utomhus en stund!

önskar
Linnea Börjars
Hittautsamordnare
Svenska Orienteringsförbundet

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage