Information från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Information stödpaket till Norrköpings näringsliv


Måndag 23 mars presenterades Norrköpings kommuns stödpaket för företagare, med anledning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Stödpaketet är framtaget i samarbete med Norrköpings näringslivsråd.


Stödpaket för näringslivet i samband med covid-19 krisen

  • Norrköpings kommun kommer att arbeta för att uteserveringar ska kunna öppnas omgående under år 2020. 
  • Norrköpings kommun kommer skyndsamt att efter prövning erbjuda att skjuta fram förfallodatum (upp till sex månader i taget) för betalning för markupplåtelse på allmän plats.
  • Norrköpings kommun kommer skyndsamt efter prövning att erbjuda anstånd med betalning till de företag som har behov på grund av covid-19 krisen. Det handlar om upp till sex månader i taget. Detta berör betalningar för kommunala tillsynsavgifter och tillståndsavgifter inom bland annat miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och alkohollagens områden.
  • Förkorta betaltiden efter prövning till kommunens leverantörer som berörs av covid-19 krisen för att ytterligare bidra till att stärka företagens likviditet.
  • Norrköpings kommun ska främja dialogen, kontakten och prioritera företag som drabbas av covid-19 krisen. Norrköpings kommun har infört en hjälplinje in till kommunen för att stödja företag med information och svar på deras frågor.
  • Norrköpings kommun bjuder in till ett digitalt informations- och dialogmöte med näringslivet, politiker, tjänstepersoner och banker i Norrköping för stärkt likviditet och nationella resursåtgärder.
  • #stöttaNorrköping platskampanj för att uppmana kommuninvånarna att stödja Norrköpings näringsliv under covid-19 krisen.


Med anledning av rådande situation vill vi bjuda in näringslivet till digitalt dialogmöte om hur vi kan hjälpa varandra att hantera situationen på bästa sätt.

Vi presenterar nationella krispaket och vad de innebär, kommunens stödpaket och bankerna får möjlighet att beskriva läget utifrån deras perspektiv.

Du ansluter via länk och kan under mötet anmäla och ställa frågor genom en moderator.

När: Onsdag 25 mars kl. 9.30-11.00

Var: Mötet genomförs och sänds från Sessionsalen i kommunhuset Rosen.

Anmäl dig här. Anslutningslänk skickas sedan till dig via mail.

Har du frågor?

Kontakta Jessica Stille

Du får den här informationen eftersom du finns i näringslivsavdelningens kontaktlista. Vill du inte längre motta det avanmäler du dig här nedanför.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.