Öppna mailet i din webbläsare

MEDLEMSPROFIL JAN 2020 | THOMAS VEDIN | JÖNÅKERS GOLF KLUBB

Han valde klubb med omsorg och det var framför allt den otvungna atmosfären och prestigelösheten som fick honom att välja just Jönåkers Golfklubb. Thomas Vedin är klubbens ordförande och är nog en av de medlemmar som sliter mest på greenerna.  

För 18 år sedan flyttade Thomas och hans fru Carina från Stockholm till en gård i Jönåker. Golfen hade länge lockat men det hade inte riktigt blivit av. Tomas och tre vänner började spela tillsammans och spelade på Nyköpings alla banor.

- Jönåker var den klubb vi tyckte allra bäst om, framför allt för det öppna mottagandet vi fick, säger Thomas. Det som framför allt skiljer Jönåker från andra klubbar är utan tvekan den familjära, öppenhjärtiga och otvungna atmosfären. Här finns en prestigelöshet och medlemmarna fokuserar mer på spelet, gemenskapen och att ha roligt, än klädkoder och fin utrustning och det avgjorde mitt val av klubb.

Råd i stort som smått

Som ny medlem upplevde Thomas också att Tommy och Andreas som jobbar på klubben alltid fanns till hands och gav råd i stort och smått. De stöttade och presenterade mig för medlemmar jag kunde spela med. På så sätt lärde jag snabbt känna flera av de andra medlemmarna på klubben.

På frågan om varför det är så god stämning på klubben svarar Thomas:

- Jag tror det grundar sig i att det alltid funnits en stark sammanhållning och gemenskap vilket i sin tur skapar goda förutsättningar för god stämning. Jag kan tänka mig att sammanhållningen kommer av att klubben i hög grad utvecklats av medlemmarna. Att det från början fanns en grundmurad vi-känsla och nybyggaranda som skapade en kultur som fortfarande lever kvar.

Tog upp golfen igen

Thomas började spela 2005 men eftersom han jobbade i Stockholm så fanns varken tiden eller orken att spela på den lilla fritid som blev. För fem år sedan slutade han pendla och samtidigt tog han upp golfen igen och är numera en mycket aktiv golfspelare – med en mycket förstående fru... Idag jobbar han som ansvarig för ett EU-projekt inom Studsvik och så snart väder och vind tillåter tillbringar han allra helst sin fria tid på golfbanan. Men det blir också en och annan timme i rollen som ordförande och där jobbar han och styrelsen framför allt med att säkerställa klubbens långsiktiga utveckling.

- Det innebär bland annat att oförtröttligt arbeta vidare med att öka värdet i klubbens totala erbjudande för medlemmar, gäster och sponsorer. Vårt mål är att effektivisera organisationen som helhet för att hålla nere våra kostnader utan att för den skull göra avkall på kvalitet. Vi ska positionera varumärket och intensifiera klubbens marknadsföring och kommunikation.

Hole in one

Avslutningsvis berättar Thomas om vad man som golfare kan råka ut för.

- Det var mitt första år som golfspelare och jag hade gått högst tio rundor. Jag lyckas med konststycket att göra en hole in one på sjunde hålet. Det var en helt fantastisk känsla – ända tills jag konstaterade att jag var ju helt ensam och ingen kunde bekräfta min bedrift. Kändes ju rätt dråpligt. Men som jag brukar säga, livet som golfare är sannerligen inte lätt.

- Nästa "Medlemsprofil" kommer ut i slutet av februari - då möter vi Andreas Manninen, klubbens nya banchef!


Jönåkers GK Nedre Jäder 1, 611 96 Jönåker

E-post info@jonakersgk.se Reception 0155-703 14

facebook

Följ oss på Facebook för att få mer information!

Sök upp vår medlemssida och anmäl dig där. Vi lägger löpande ut nyheter och information till dig som är medlem i Jönåkers GK. Så håll dig informerad om vad som händer.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss och/eller medlem.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration klicka här!

Sent with Get a Newsletter