Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Företagare i Norrköping! Du är viktig för oss. Det är också därför du får det här nyhetsbrevet. Syftet är att kontinuerligt upplysa dig om vad som händer i Norrköping som berör dig som företagare – och vad vi i kommunen gör för att skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat.

2020- ett år för delaktighet och påverkan

Norrköping från ovan. Foto: Fredrik Schlyter


Ett nytt år ligger framför oss. Och vi ser redan nu tydliga tecken på att det blir ett händelserikt sådant. Norrköping växer med nya stadsdelar och vi på näringslivsavdelningen arbetar med flera utvecklingsområden för att stärka näringslivsklimatet. Året kommer präglas av delaktighet och påverkan där vi gärna vill höra er åsikt. Mer om det lite längre ner.

Men vi börjar med goda nyheter:

  • Positiva besked för Norrköping gällande Ostlänken. Trafikverket har gått ut med ett klargörande där myndigheten fastslår att Ostlänken blir av som planerat, och ska byggas i etapper. Först ut blir sträckan Järna – Norrköping. Här kan du läsa mer
  • Nyligen presenterades 2019 års siffror för antalet gästnätter i Norrköping och vi kan med glädje konstatera att vi haft ett rekordår! Läs nyheten här.
  • Norrköpings näringslivsklimat engagerar och berör och torsdagen 12 mars är det återigen dags för ett dialogmöte mellan kommunen och näringslivet. Vi vill diskutera frågor som främjar utveckling och tillväxt av näringslivet på kort och lång sikt med dig. Här kan du läsa mer och anmäla dig till Dialogmötet.
  • BID- Business improvement district, går nu in i steg 4 som innebär att en affärsplan tas fram. Vill du veta mer om BID? Här hittar du mer information.
  • 2 april är det dags för Näringslivsdagen på Louis de Geer Konsert & Kongress. Besök oss gärna i vår monter och ta din chans att ge oss feedback och påverka kommunens näringslivsklimat. Här kan du läsa allt om Norrköpings Näringslivsdag.

Under 2020 arbetar vi fram både en näringslivs-och en besöksnäringsstrategi som ska tydliggöra och stärka arbetet med två av våra viktigaste frågor.  Och under året kommer vi löpande bjuda in er till dialog och delaktighet för att skapa de bästa förutsättningarna för Norrköpings näringsliv. Håll utkik i din mailkorg!

Väl mött!

Med vänlig hälsning
Pontus Lindblom
Näringslivsdirektör


Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i Näringslivsavdelningens kontaktlista. Vill du inte längre motta det avanmäler du dig här nedanför.


Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.