Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Aktuellt

Arvsfonden satsar 500 miljoner kronor för bättre psykisk hälsa hos barn och unga. Satsningen på barns och ungas psykiska hälsa kommer att pågå under tre år.
Läs mer

Månadens medlemsförening

Caritas Angered

Gun Holmertz hälsning till politikerna:
Kom ut i verkligheten. Välkommen på besök.

Vi besökte dem en kall novemberdag och möttes av medmänsklig värme när vi öppnade dörren i Hjällbo.

Läs mer

Medlemsinformation

GFCs medlem IM, Individuell Människohjälp, har flyttat ut från de kombinerade kontors- och verksamhetslokalerna på Andra Långgatan. Från mitten av oktober hyrs kontorsrum hos Sensus studieförbund på Södra Hamngatan 29/Drottninggatan 30. Kontoret nås via goteborg@imsweden.org eller 031-381 27 21.
Läs mer

Ledigt kontor från årsskiftet

Vi har ett ledigt kontor på 15 kvm att hyra från och med årsskiftet. Våra hyresgäster har tillgång till personalkök, kopiator, internet och samtalsrum. Kontakta Agneta för mer information

Lighthouse

Lighthouse hälsar God Jul och tar ledigt till början av januari. Vill du se lite härliga bilder från höstens aktiviteter gå in och titta på Lighthouse Facebook sida som är fullspäckad av bilder.

Kontaktperson

Nu söker vi nya kontaktpersoner. För mer information, besök vår hemsida:
Kontaktpersonsverksamheten GFC

Göteborgs FöreningsCenter

Medlemsbrev December 2019

Detta medlemsbrev får du som är medlem i Göteborgs FöreningsCenter-GFC eller som anmält att du vill ta del av våra aktiviteter.

Nu är julen strax här och julbord och glöggmingel avlöser varandra. November har bjudit på massa aktiviteter och vi har haft både stormöten och kulturmässor...

Nu pustar vi ut och stänger kansliet för julledighet mellan den 20 december tom 2 januari. Med detta sista medlemsbrev vill vi önska er alla en riktigt fin ledighet och nya krafter till det spännande år som ligger framför oss.

Kulturmassa

Vilken härlig kväll vi fick tillsammans under Kulturmassan! Den 4 december arrangerade Lighthouse och Kulturverkstan "Kulturmassa"-En levande guide till massa kul(tur) för ungdomar i Göteborg. Musik, dans, poetry slam, teater och frågesport fyllde Mötesplatsen och stämningen var på topp. Ett 20-tal utställare från olika kulturverksamheter i Göteborg fanns på plats för att synliggöra sitt utbud.

Stormöte om droger och kriminalitet i Göteborg.

Den 28 november anordnade Got united- övenrenskommelsen ett stormöte för politiker, föreningar, organisationer och tjänstepersoner i Göteborgs Stad. Talade gjorde bland annat polis Leif Wetterskog som arbetar med drogrelaterade frågor. Martin Gaffke – enhetschef/vårdenhetschef på Nordhemskliniken och Morgan Karlsson – ordförande, Föreningen Beroendevårdens framtid. Mötesdeltagarna lyfte behovet av samverkan då drogmissbruket ökar.

Tårar i blodomloppet! Att rusta för livet

Tillsammans med SPIV bjuder GFC in till en kurs i Psykisk livräddning tisdagen den 18 februari mellan klockan 16-20.

Om någon drabbas av hjärtstopp är det självklart att vi ska agera men om någon mår psykisk dåligt och inte vet om den orkar leva längre så står vi ofta handfallna. Kursen i Psykisk Livräddning ger ökad förståelse, kunskap och verktyg för hur vi möter någon som tänker på självmord men också hur vi kan stödja någon som mist en närstående genom suicid. 

Kursen tar också upp fakta som genomgång av och diskussion om riskfaktorer (statisktisk och individuell risk, trigger, copingstrategier), komplexiteten av självmordets orsaker, bemötande i akut och lugnare läge samt krisplan. 

Vi bjuder också på kaffe och en macka, anmäl ditt deltagande till agneta@gfc.se


Göteborgs FöreningsCenter
Mellangatan 1
413 01 Göteborg
Tel: 031-13 13 96                  
E-post: info@gfc.se
Hemsida: www.gfc.se

Mötesplats Göteborg
Södra Allégatan 1B
413 01 Göteborg
Tel: 031-13 00 33
E-post: motesplatsen@gfc.se

Agneta Rapp
Verksamhetschef
Tel: 0733-25 90 96
E-post: agneta@gfc.se

homepagefacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i GFC eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.