Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I SPACE - JANUARI 2020, NR 1

12 deltagare klara för gruppstart

3 kvinnor och 9 män har i dagarna fått besked om att de har fått en plats  i Space-kollegiet i vår. Gruppstarten sker den 20 februari klockan 13.00 på Fristad Folkhögskola. Deltagarna kommer från Ulricehamn, Svenljunga, Herrljunga, Borås, Vårgårda och Mark.

Handläggare vid myndigheter, vårdkontakter och andra kontaktpersoner med koppling till deltagarna bjuds in till flerpartsmöte, som äger rum strax efter hemkomsten i slutet av maj.


SPACE blir del av nationellt EU-projekt

2020 är startåret för Moves! Utlandspraktik som metod för rehabilitering mot den svenska arbetsmarknaden ska utforskas på fler orter i landet. SPACE kommer att bidra med erfarenheter och byter namn till Moves från och med i höst. 

Namnet står för Mobility Offering Valuable Experiences for Swedish youth.
SKR - Sveriges Kommuner och Regioner är inititativtagare och projektägare.

Förberedelserna är påbörjade och Moves-loggan kommer att synas i dokument och kommunikation redan i vår. Förutom Sjuhärads samordningsförbund medverkar ytterligare fem aktörer i landet, spridda från Skåne till Norrbotten. Projektet finansieras av ESF med medfinansiering av deltagande aktörer. Nya EU-pengar till Sjuhärad alltså!

Genom Moves ges möjlighet att ta del av metoder från andra orter samt sprida egna erfarenheter i ett nationellt nätverk. Projektledningen utgår från SKR (fd. SKL) i Stockholm, som kommer att arrangera träffar för erfarenhetsutbyte och utvärderingar fram till 2022. Tre resor inom ramarna för Moves planeras framöver, en till hösten och ytterligare två resor under 2021.


Mer än hälften till jobb eller studier!

Programmet visar fortsatt goda resultat för de män och kvinnor som genomfört de tre faserna i Space Utlandspraktik. 53% gick till arbete eller studier direkt efter avslutad period i Space. Ytterligare 24% bedömds som "jobb-ready" och söker arbete efter avslut. 23% av deltagarna behövde ytterligare arbetsmarknadsinriktad rehabilitering. tex hos arbetsmarknadsenheten i sin hemkommun. 

"Space har ökat på mitt självförtroende och gett mig en ny bekräftelse på att jag kan klara av ett jobb. Space har även bidragit till en struktur i vardagen, som jag tidigare har haft svårt att upprätthålla." Deltagare 2019


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter