Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Göteborgs FöreningsCenter

Aktuellt

Fram till den 25 november finns det fortfarande tid att söka projektmedel från ESF rådet. Bidraget ska möjliggöra insatser som underlättar för personer som står långt från arbetsmarknaden att komma i arbete eller studier. Läs mer


Save the date, den 30 januari 2020 bjuder vi in till en gemensam utvecklingsdag som inleds med lunch och föreläsning. Därefter diskuterar vi förändringar som pågår i staden, och hur det påverkar civilsamhällets organisationer. Vilka frågor skall kansli Got United driva?  På vilket sätt kan vi på GFC stödja er förening på bästa sätt?

Mer information kommer.


Månadens medlemsorganisation

Frivilligcentralen Oskar hälsar alla välkomna till Frivillighetens kravlösa rum. Läs mer


Ny medlemsförening

Vi hälsar vår nya medlemsförening Friskvårdsklubben välkomna till GFC.

Friskvårdsklubben är en ideell förening för och av människor som har, eller har haft, någon form av psykisk ohälsa. De anordnar varje vecka ett 20 tal fysiska aktiviteter allt från innebandy, simning till gemensamma promenader. Läs mer


Ledigt kontor från årskiftet

Vi har ett ledigt kontor på 15 kvm att hyra från och med årsskiftet. Våra hyresgäster har tillgång till personalkök, kopiator, internet och samtalsrum. Kontakta Agneta för mer information


Fiber

Nu är snart fiberinstallationen klar på samtliga våningar, vilket vi hoppas skall ge oss ett stabilt och bra nät. Under hösten kommer även våra kopiatorer att bytas ut.


Lighthouse

Lighthouse nya program för hösten finns att läsa på vår hemsida och på Facebook.


Kontaktperson

Nu söker vi nya kontaktpersoner. För mer information, besök vår hemsida:
Kontaktpersonsverksamheten GFC

Medlemsbrev Oktober 2019

Detta medlemsbrev får du som är medlem i Göteborgs FöreningsCenter-GFC eller som anmält att du vill ta del av våra aktiviteter.

Vi närmar oss november och hösten är i full gång. 
Förra månaden var det invigning för Reningsborgs Café au Thé på vår Mötesplats. Många har redan sett med vilken lekfullhet nya och återanvända ting blandats för att skapa ett trivsamt café. Genom dem beställer ni lätt förtäring av allehanda slag till era arrangemang. 

Förutom Cafétverksamhet händer det mycket i lokalerna och i det här medlemsbrevet kommer vi att presentera några av verksamheterna.


Förenings After work

Fredagen den 25 oktober bjöd vi in till GFCs första After Work.  I stark konkurrens med Kulturnatta var det ändå ett antal personer som kom, minglade och trivdes.

Genom den informella formen vill vi öka våra medlemsföreningar (och även andras) möjligheter till att otvunget träffas och nätverka. Vem vet vilka samarbeten det kan föra med sig?

Nästa After work planeras under februari 2020.

Presentation av Mötesplatsen, Got United och NAD

Vår konferensdel Mötesplatsen har fått en uppfräschning.
Lokalen som rymmer ca 100 personer har god tillgänglighet och är naturligtvis utrustad med en pa-anläggning. Vi har även installerat fiber vilket gör internetuppkopplingen pålitlig och snabb. Det kostar 2000 kronor för en heldag (1000 för halva dagen) för föreningar att hyra lokalen.

I anslutning till Mötesplatsen ligger bland annat Kansli Got United - Överenskommelsen Göteborg.  
Kansliet är ett resultat av att kommunfullmäktige år 2012 antog en lokal överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer - som döptes till Överenskommelsen Göteborg. Kansliansvarig är Marie Zachrisson Gärdehed, huvudman är GSE- Göteborgsregionens Sociala Ekonomi. Läs mer

I samma lokal har också NAD- Nätverk, Aktivitet, Delaktighet, i Göteborgsregionen sitt kontor. NAD handlar om att skapa möjligheter för och tillsammans med nyanlända att hitta en väg in i samhället genom just nätverk, aktivitet och delaktighet. NAD är ett utvecklingsarbete mellan flera parter, offentliga sektorn och civilsamhället. Lars Lindfors är ansvarig för verksamheten i Göteborgsregionen. Läs mer


Göteborgs FöreningsCenter
Mellangatan 1
413 01 Göteborg
Tel: 031-13 13 96                  
E-post: info@gfc.se
Hemsida: www.gfc.se

Mötesplats Göteborg
Södra Allégatan 1B
413 01 Göteborg
Tel: 031-13 00 33
E-post: motesplatsen@gfc.se

Agneta Rapp
Verksamhetschef
Tel: 0733-25 90 96
E-post: agneta@gfc.se

homepagefacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Göteborgs FöreningsCenter eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.