NYHETSBREV FRÅN VÄRMLANDSTEATERN |VI SKAPAR TILLSAMMANS

Sagolikt liveband på scen

”En morgon när Prinsessan vaknar har skogens alla djur flyttat in i hennes slott. En fasansfull Björn har jagat ut dem ur skogen. För att djuren ska kunna flytta tillbaka måste prinsessan, tillsammans med sina vänner, gå genom trolleritokiga rum, mörka slottskällare och klättra upp för höga berg - allt för att försöka samla ihop sitt gamla rockband igen."

Värmlandsteaterns uppsättning av Prinsessans rockband och den fasansfulla Björnen har ett alldeles äkta liveband!
Pjäsen, som är en enaktare för modiga 4-åringar och andra äventyrare, spelas på Tempelriddaren i Karlstad 7 december - 11 januari.

Rekommenderad ålder: För modiga 4-åringar och andra äventyrare!
Längd: Ca 60 minuter utan paus

Aktuellt

Höstlovsmysterie bakom teaterkulisserna

Teatermysteriet är en nyskriven, dramatiserad vandring där barn från 6 år får följa med på en spännande och händelserik strapats som utspelar sig på Tempelriddaren, bakom kulisserna. När barnen möter de olika teaterkaraktärerna har teatern blivit utsatt för sabotage och nu behövs barnens hjälp för att hinna ställa allt tillrätta innan kvällens föreställning börjar. 

Teatermysteriet är en interaktiv föreställning där barnen aktivt får vara med och föra berättelsen framåt tillsammans med skådespelarna. 

Spelas 26 okt - 1 nov.

Boka biljett

Girighet och ironisk humor lockar publiken

Den 400 år gamla humorn går hem lika bra nu som då. Pengar och familjerelationer med ironiska inslag är en evigt ung humorklassiker. 
I Den Girige dras allt till sin spets med stor inlevelse, mimik och pampiga peruker. Har du biljett och är extra nyfiken så bjuds det på en introduktion 20 minuter innan föreställningen börjar!
Den Girige spelas fram till 23 november.

Boka biljett

Föreningen Värmlandsteatern

Evelina Scherman Knutsson står både på scen och i sminklogen. Foto: Jon Skoglund

Stort utrymme för kreativa uttryck

Evelina Scherman Knutsson har varit med i Värmlandsteatern i två år och den tiden har minst sagt flugit fram. Från att börja som dekorhjälp i De 39 stegen har Evelina även hunnit med att göra maskdesign och stå på scenen. Produktionerna har avlöst varandra.

- Jag har alltid varit kreativ och tycker om att sy och måla. Drömmen har ju varit att få göra många olika kreativa saker så jag känner verkligen att jag hittat mitt forum här, säger Evelina som flyttade till Karlstad för att läsa Kulturvetarprogrammet.

- Det har varit så fint som nyinflyttad att få ett kontaktnät som sträcker sig långt utanför föreningen. Även om man inte varit med länge så känner man en stöttning i det man tar sig för. Att få chansen att våga testa, våga vara modig och lita på sina egna kunskaper.

Hittills är det maskdesignen till Sweeny Todd förra hösten som Evelina slår högst. Den gjorde hon tillsammans med Malin Bodin.
Under hösten medverkar hon som sminkös i och med Den Girige och nu på lördag står hon på scenen igen då Teatermysteriet har premiär. Hon längtar också till nästa musikal och att kanske där få underhålla sångpassionen.

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramyoutube

Värmlandsteatern, Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad, info@varmlandsteatern.se, 054-152889

Du får detta nyhetsbrev då du startat en prenumeration av det eller att vi tror att det är av intresse för dig eller den förening/organisation du representerar. Du kan när som helst Avsluta prenumerationen 
Har du problem att se innehållet? Testa då vår Webbversion