Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I SPACE - OKTOBER 2019, NR 3 

Jobbfokus ger idéer om nästa steg

Vem är jag? Vad vill jag? Vad kan jag? Vilket jobb skulle passa mig? Vilket är mitt önskade läge och vad kan jag göra för att ta steg i den riktningen? Det är många frågor som vi ställer oss under fas 1. 

Att tidigt gå in i jobbfokus gör att deltagarna får reflektera och fundera över vilket jobb hen vill ha och hur arbetsmarknaden ser ut. Vi har bland annat gjort intressetester, jobbat med jobbkortlekar, börjat bevaka jobbannonser, besökt jobbmässa och tränat på fiktiva jobbintervjuer. Några har aktivt börjat ta arbetsgivarkontakter, hittat jobb att söka och kommit fram till viktiga individuella kriterier. I jobbsökandet ger vi tips och inspiration till varandra. 


SKYPE-möte med kontaktperson på Island

Att matcha deltagare med praktikplats handlar bland annat om att presentera sig själv, sina behov och önskemål på ett så tydligt sätt som möjligt. Det är grunden i att hitta praktikplatser. 

Ju mer vår isländske kontaktperson Jakob Jonsson får veta om varje SPACE-deltagare desto bättre matchning kommer han att kunna göra. Utöver de personliga brev som skrivits har nu gruppen fått berätta mer om sig själva under ett SKYPE-möte med Jakob Jonsson. Vi fick också lära känna Jakob lite mer. Den pirriga starten slutade i mycket skratt. Vi kan vara överens om att Jakob är en en tydlig och rak man med en stor portion humor. Nu ser vi fram emot att få veta vilka praktikplatserna blir. 

Jakob Jonsson

Ekonomi hemma och på Island

En viktig del i förberedelserna inför Islands-resan är ekonomi. Vi snackar bland annat om hur man kan ha koll på sin matpeng och göra inköpslistor.

100 svenska kronor motsvarar ungefär 1180 isländska kronor, så det gäller att ha ordning på siffrorna när man väl står i matvarubutiken. Just nu befinner vi oss i researcharbete. Vi kollar in vad olika matvaror kostar på Island? Kan vi kanske vi ta med saker från vårt eget skafferi här hemma för att vara ekonomiska? 

En gång i veckan träffar vi Björk Magnusdottir, vår isländska konsult, som ger oss inblick i språk- och kultur. Från henne får vi massor av bra tips kring vardag, mat och ekonomi. 

Ingrid Aronsson från Sparbanken bjuder på ett pass i grundläggande ekonomi: låna, spara, skulder, att flytta hemifrån etc. 


Den 10 december planerar vi att sprida våra erfarenheter från SPACE Island 2019. Vi rekryterar även till vårens SPACE-start. Det kommer att finnas möjlighet att lämna intresseanmälan.

Boka in datumet redan nu!

Tid: 10:30

Plats: Fristad Folkhögskola, högstidssalen

Sprid gärna datumet till de du träffar.
Mer info och separat inbjudan kommer att skickas ut inom kort. 


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter