Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej!

Hösten är här och snart har även september månad passerat, en månad då vi bland annat har haft handelsdag här i Kumla. Om detta och mycket mer kan du läsa i detta nummer.

Trevlig läsning!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


Kumla handelsdag bjöd inte bara på fint väder...

...utan också på bakluckeloppis, boulespel och fina erbjudanden i butikerna runt torget.

Lördagen den 21 september arrangerades Handelns dag i Kumla centrum. Arrangör var Kumla Promotion tillsammans med kommunen, fastighetsägare och naturligtvis centrumhandeln.

Tack vare fint väder och stort engagemang från medverkande aktörer så ser vi detta som ett mycket lyckat evenemang!

Tillsammans för ett atttraktivt centrum!

Fastighetsägare har under några år har träffar med kommunen och Kumla Promotion för att tillsammans stärka upp vårt centrum. Under 2018 och 2019 har fastighetsägare och handlare investerat mer än 50 miljoner kronor i centrumlokaler för nya verksamheter såsom Subway, Kumla Cykel, Nordic Wellness, Fujisan och Blomsterboden. Utöver detta har också en hel del omflyttningar och ombyggnationer gjorts.


Norra Mos fortsätter växa!

Den 20 september invigdes ByggMax i Kumla. På cirka sex månader, efter startbesked den 15 mars och igångsättning under april månad, är butiken nu öppen för kunder. Det är företaget Causton Campbell Fastighets AB som byggt och som äger fastigheten.

Det är en imponerande resa när det gäller Norra Mos utveckling. Från första etableringen av Carlbarks Motor för lite drygt 15 år sedan till att idag vara ett betydande verksamhetsområde med tonvikt på handel och service.

Vid kontakt med mark- och exploateringsingenjör Ulrika Jemt framkommer det att det finns en hel del förfrågningar från ytterligare verksamheter, så Norra Mos kommer att fortsätta växa.


Millcon har investerat i ny maskin!

Under 2019 har företaget Millcon i Kvarntorp investerat cirka 7 miljoner kronor i ny rull-och skärmaskin.

Millcons utökning har också inneburit att företaget nyanställt peronal vilket innebär att dom idag är drygt 25 anställda, berättar VD Johan Millgård.


Kan du tänka dig att ta emot prao-elever?

Kumla kommun önskar komma i kontakt med företag som har möjlighet att ta emot prao-elever. Här kan ni göra en viktigt insats för våra ungdomar som går i årskurs 8 och 9!

Syftet med praktik är att eleverna ska få kännedom och kunskaper om olika yrken för att kunna göra välgrundade yrkes- och utbildningsval i framtiden. Dessutom ska de få en inblick i vilka regler som gäller på arbetsmarknaden och vad som krävs för att nå och kunna få ett arbete.

Intresserad?

Kontakta studie- och yrkesvägledare Maria Gustafsson, 019-58 84 13 eller maria.gustafsson2@skola.kumla.se


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar.

Här kan du hålla koll på aktuella upphandlingar.

Kalender

Promotionfrukost
2 oktober kl. 7.30-9.30, Kriminalvårdsanstalten

Näringslivsdag med frukost, lunch och kvällsaktivitet
6 november


Kumla Black Bulls

Kumla hockey bildades 1963.

I klubbens lagmärke finns texten Kumla Hockey samt året för klubbens bildande 1963. I mitten finns ett huvud av en svart tjur. Vilket också leder oss till klubbens smeknamn, Black Bulls.

Men varför blev det Black Bulls?

Nyhetsbrevets redaktion har gjort eftersökningar och frågat, men utan resultat. Vi ställer nu frågan till dig som läsare och hoppas att få reda på namnets bakgrund och att vi kan återkomma i senare nyhetsbrev.

Om du vet? Maila då till sune.valegren@kumla.se


Nu finns Visit Kumla på Facebook!

Nu finns www.visitkumla.se även på Facebook.

Vi vill bland annat väcka nyfikenhet och uppmuntra till nya upptäckter och upplevelser, tipsa om evenemang, mötesplatser och dela med oss av Kumla till andra. Kom gärna med förslag på vad just du tycker vi ska lyfta fram som är värt ett besök i Kumla!

Gå in och följ oss, skriv en kommentar eller lägg upp en bild och tagga med #mittkumla eller #visitkumla.


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.