NYHETSBREV FRÅN VÄRMLANDSTEATERN |VI SKAPAR TILLSAMMANS

Snål, men ändå generös, höst på Tempelriddaren

 Värmlandsteatern kommer att ta oss till 1600-talets Paris med Molièrs legendariska komedi Den Girige, där den otroligt snåle Harpagon (spelad av Helge Modén) förpestar tillvaron för sin omgivning.
- Det blir ett klassiskt kostymdrama med en stor portion humor, lovar regissören Stafan Lindström.
Värmlandsteatern har radat upp succéer i år. Ringaren i Notre Dame i Tingvallakyrkan, Söderkåkar i kvarteret Almen och Madicken i Mariebergsskogen lockade all storpublik. Nu återvänder man till intima Tempelriddaren med en en riktigt klassisk komedi.
- Molière är kanske Frankrikes mest erkända dramatiker men Värmlandsteatern har faktiskt aldrig spelat något av honom tidigare. Nu är det dags och jag är säker på att det blir en både tänkvärd och riktigt rolig teaterupplevelse, säger producent Heléne Forsman.
Biljetterna har släppts och Den Girige har premiär 11 oktober.

Aktuellt

Som klippt och skuren för scenen?

Klippt och skuren (Shear madness) sätts upp våren 2020 på Tempelriddaren.
Föreställningen utspelar sig i en frisersalong och är en humoristisk mordhistoria med improviserade inslag där publiken har en avgörande roll för hur föreställningen slutar. 

Audition äger rum 14-15 september på Scalateatern. Observera att föranmälan är obligatorisk till audition@varmlandsteatern.se och att Värmlandsteatern är en ideell teaterförening.
Mer om både handling och vilka roller vi söker finner du via knappen.
Regi: Suzanne Carling
Producent: Daniel Bernspång

Tempelriddaren

Tråkmånsafton med Kompani Giraff

Mellan 5 - 7 september gästas Karlstad av Abundance international dance festival! Festivalens alla programpunkter och aktiviteter är gratis. 
Den 7 september kl 13:00 kan ni se Tråkmånsafton här på Tempelriddaren. En spännande akrobatisk föreställning för hela familjen.
Läs mer

Välkommen hit under Kulturnatten

Den 20 september är det åter igen dags för Kulturnatten i Karlstad. Tempelriddaren är så klart öppen och vi önskar dig varmt välkommen att ta del av vårt program för kvällen.
18:00 - 21:30    Öppet kvällscafé
18:40, 19:20,    Smakprov ur höstens
20:00, 20:40     komedi Den Girige
18:00 - 21:30    Kostymutställning, Repet

Teaterskolan

Utveckla ditt teaterintresse


Våra kurser kickar alldeles snart igång och vill du eller någon du känner göra något spännande framöver så kan vi meddela att vi nu har några få platser kvar!

Läs mer och anmäl dig här:
- Skådespelarkurs A (tisdagar)  https://tinyurl.se/1zq
- Sminkkurs (måndagar) https://tinyurl.se/1zr
- Att skriva för scenen (måndagar) https://tinyurl.se/1zs

Under repetition - Den Girige

Foto: Fredrik Sellberg

Det finns ingen färdig scen än, med ensemblen repar på, kostymer sys och provas och förväntningar byggs upp tills det är dags att möta publiken den 11 oktober. För varje dag som går blir allt lite mer färdigt.

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramyoutube

Värmlandsteatern, Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad, info@varmlandsteatern.se, 054-152889

Du får detta nyhetsbrev då du startat en prenumeration av det eller att vi tror att det är av intresse för dig eller den förening/organisation du representerar. Du kan när som helst Avsluta prenumerationen 
Har du problem att se innehållet? Testa då vår Webbversion