Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Årets företagare sprider väldoft

Grattis Jeanette, Carina och Daniel Niklasson som blev Årets företagare i Strömstad. Priset delades ut på den återkommande Sommarträffen, detta år på Daftö Resort.

De tre syskonen är verksamma i familjeföretaget Yngve Niklasson AB, med produkten Wunder-Baum, och mångårig verksamhet i Strömstad.

Ur motiveringen: ”Genom gott samarbete och ett strukturerat arbetssätt har de tillsammans förvaltat och utvecklat verksamheten. Produkten är känd i hela världen och ses då och då i TV, de flesta har någon gång använt den, den kommer ofta i nya former och har verkligen satt Strömstad på kartan.” Vi säger Grattis!

Priset Årets företagare delas ut av föreningen Företagarna i Strömstad. 


Arbetet med ett attraktivare Strömstad fortsätter

Varje grupp, inom Boplats, Centrum, Evenemang och Destination, har nu utsett ett pilotprojekt för genomförande under 2019. De valda projekten är:

Evenemang: Koncept för evenemang med Gymnasiet som plats som utgångspunkt.

Destination: Uthyrning av cyklar i centrum klart 2019, Marknadsföringen av Strömstad som destination gemensam satsning. Övergripande tankar kring Hållbar destination med Strömstad som pilot tillsammans med turistrådet

Boplats: Marknadsföring av Strömstad som Boplats. Vi ser att vi vill utnyttja vår belägenhet mer och berätta om livet i Strömstad mer både utbud och förutsättningar. Målgrupp är potentiella invånare ”mitt i livet”

Centrum: Koncept kring att ”centrum hakar på evenemang” som sker. Pilot blir kommande handbollsturnering. Vad gör centrum av det? Skall kunna användas på evenemang i stort och smått sen.

Vill du som företagare medverka i någon av grupperna så kontakta näringslivsutvecklare Hans Friberg, hans.friberg@stromstad.se.


Välkommen till Before Work den 28 juni

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 28 juni
Plats: Wunder-Baum, Prästängsvägen 5, Strömstad
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Vi besöker Årets företagare i Strömstad, som berättar om sin verksamhet.
Speakers Corner är som vanligt öppet för er som vill berätta, informera eller fråga om hjälp med något.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Kostnadsfritt


10 nya lagar och regler företagare inte får missa

Den första juli 2019 träder en rad nya lagar och regler i kraft som påverkar alla som driver företag. Rådgivare på organisationen Företagarna har listat de 10 viktigaste som du måste ha koll på.

Bland annat höjs taket för rutavdrag, det införs nya skatteregler för ägarskiften i fåmansbolag, den särskilda löneskatten för äldre avskaffas och skatten för diesel i jord- och skogsbruket sänks.

Dessutom utvidgas det nuvarande rökförbundet till att även omfatta vissa allmänna platser utomhus, vilket exempelvis påverkar restauranger och butiker.

Läs mer här.


Spara datumet 25 oktober - Tjärnömässan

För tredje gången bjuder Tjärnö marina laboratorium vid Göteborgs Universitet in dig som är företagare eller entreprenör till en inspirerande heldag! Temainriktningar i år är bland annat möjligheter med marin bioteknik inom medicin och hälsa samt kunskapsturism. Dessutom har vi med oss ett antal företag inom ostronnäringen samt en världsmästare i ostronöppning som bjuder på delikatesser. På eftermiddagen är det utställning och rundvandring till stationer där Du får vara kreativ tillsammans med forskare och andra företagare och dagen avslutas med marint mingel.

Boka upp datumet i alamnackan så återkommer vi med anmälningssida efter sommaren.


Glad Sommar önskar vi alla företag och företagare


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, juni 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.