NYHETSBREV FRÅN VÄRMLANDSTEATERN |VI SKAPAR TILLSAMMANS

Marie Jönsson, från rekvisitagruppen, här tillsammans med hönan Agda och en radio som hon har tillverkat.

Skapande bakom scenen

Marie Jönsson är inne på Tempelriddaren och ska snart åka och hämta ett 1600-tals bord. För cirka tio år sen gick hon skådespelarkurserna och blev tillfrågad om hon ville hjälpa till med rekvisita inför en produktion. Sedan dess har det rullat på.

- Jag kände att rekvisita passade mig. Det är inte så många som tänker på den, men den har ändå stor betydelse. Det är kul och utmanande att leta upp rätt saker och skapa nya och få dem att se autentiska ut, säger Marie som till vardags arbetar som IVA-sköterska på Centralsjukhuset.

- Det här gör jag när det passar mig i tid, vi är ju fler som kan dela på rekvisitauppgifterna. Man lär sig något nytt hela tiden, som att arbeta med olika material. Under de här åren har jag lärt mig arbeta med bl a thermoplast och göra mat av latex. Fantasin får verkligen flöda!

Det kommer alltid nya produktioner, olika tidsepoker och platser i behov av en stor variation rekvisita. Marie är en av alla dem som hjälper oss att ge er en fantastisk publikupplevelse.

Aktuellt

Audition

Söndagen den 18:e och måndagen den 19:e augusti håller vi audition. Vi söker såklart en prinsessa, hennes band samt ett antal djur till ensemblen. Alla behöver kunna sjunga och de flesta behöver kunna spela ett eller flera instrument (Prinsessan behöver kunna spela bas eller gitarr och någon i bandet trummor).

Vi tycker det vore roligt med olika typer av instrument så lås er inte till en traditionell bild av ett rockband. Vi söker personer i blandade åldrar men inte under 13 år.

En intresseanmälan kan göras redan nu till audition@varmlandsteatern.se. Vi återkommer med mer information angående själva auditionförfarandet i slutet av juli/början på augusti. 

Teaterskolan

Skådespelarkurser

Nu har Värmlandsteatern laddat upp med en höst full av utbilding i samarbete med Folkuniversitetet. Bland skådespelarkursern ges

  • Dubbla A-kurser
  • Teaterkurs 10-13 år
  • Teaterkurs 14-15 år
  • C-kurs

Kurserna leds av utbildade dramapedagoger och passar utmärkt som utvecklande och kreativ hösthobby! Eller varför inte som förberedande grund inför din skådespelarkarriär?
Håll uppsikt om sista ansökningsdatum. Tips är att söka redan idag.
Läs mer om skådespelarkurserna här

Att skriva för scenen

Utöver skådespelarkurserna är vi extra stola över att i höst kunna erbjuda manusskrivarkurs med Helge Modén för att få igång kreaktivitet och skapande på andra nivåer i Värmlandsteatern. 
Läs mer om skrivarkursen här

Smink för scenen

Vi är också glada att inför hösten kunna erbjuda en sminkkurs för scenen med vår duktiga Emma Bergman. Kursen planeras till 8 tillfällen med möjlighet till extra praktik.
Läs mer om sminkkursen här

Produktioner

Söderkåkar i alla väder

Premiären av Söderkåkar blev en fullträff i pressen, biljettrycket har varit hårt och vi ser fram emot att träffa vår publik i kvarteret Almen.
Men ni spelar utomhus, hur blir det om det är dåligt väder? Jo, det ska mycket till innan vi ställer in på grund av vädret. 

Vi spelar i regn som solsken, så klä dig efter vädret. Paraply är inte tillåtet på sittplats och har man glömt regnkappan så finns regnponchos att köpa på plats.
Sittplats ingår i din biljett så lämna den egna stolen hemma.

I pausen finns hembakat fika med dryck att köpa, och toalett att tillgå för den som behöver. Vi ses i Almen!

Madicken laddar för premiär

På nationaldagen i Karlstad kunde man få sig ett smakprov ur sommarens stora familjeföreställning. Den 6:e Juli är det premiär på Friluftsteatern i Mariebergskogen och den spelas fram till den 27:e Juli.
Att hela Värmland längtar märks! 
Biljetterna till premiärhelgen väntas sälja slut så vänta inte för länge med att boka.
I år har vi numrerade platser så du kan boka dina platser i förväg!
Läs mer och boka

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramyoutube

Värmlandsteatern, Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad, info@varmlandsteatern.se, 054-152889

Du får detta nyhetsbrev då du startat en prenumeration av det eller att vi tror att det är av intresse för dig eller den förening/organisation du representerar. Du kan när som helst Avsluta prenumerationen 
Har du problem att se innehållet? Testa då vår Webbversion