Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Företagsklimatet fortsatt uppåt i Strömstads kommun

Lokala företag ger företagsklimatet fortsatt gott betyg. Det visar färska siffror i branschorganisationen Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat där företagarna utifrån egna preferenser anger hur de upplever företagsklimatet i sin kommun.

Undersökningen baseras på en enkät till företag i hela Sverige. Av resultatet för Strömstads del framgår bland annat att företagen är nöjda med kommunens service, värdet ligger över genomsnittet. En större andel företagare anger dock att handläggningstiderna är långa. Kontakterna med kommunen uppges vara täta, men mer dialog önskas. Det framgår också att företagen tycker att de själva kan göra mer för förbättra företagsklimatet.

Läs hela undersökningen från Svenskt Näringsliv här: https://www.foretagsklimat.se/


Anmäl dig till Sommarträffen med utdelning av Årets Företagare i kommunen

Välkommen till årets sommarträff och utnämning av Årets företagare. Temat för året är värdskap och hur vi kan arbeta tillsammans.

Kvällens huvudföredrag hålls av Linda Hammarstrand från Culture Academy. Under hennes föreläsning kommer hon presentera Stafetten - hur vi skapar en kultur som går ut på att höja och rekommendera varandra! Allt handlar om vårt värdskap. Om vårt ansvar att alltid övertyga våra gäster om att de valde rätt när de valde att besöka oss.

Anmäl dig här.


Nu har vi kört igång samverkan för ett attraktivare Strömstad

Näringsliv, politiker och tjänstemän möttes i Skagerack för dialog och samverkan med målet ett attraktivare Strömstad. Fyra grupper bildades: Boplatsen, Centrum, Evenemang och Destination. Ett pilotprojekt per grupp ska utses och arbetas fram under 2019. Inspel från detta arbete ska tas vidare till ett Platsråd, där kommundirektör Mats Brocker är sammankallande. Platsrådet ska under 2019 arbeta fram riktlinjer för en organisation som ska kunna verka från 2020 och framåt. Kommunen kommer lägga upp arbetet på sin hemsida där resultatet kan följas. Vill du som företagare medverka i någon av grupperna så kontakta näringslivsutvecklare Hans Friberg, hans.friberg@stromstad.se.


Välkommen till Before Work den 31 maj

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 31 maj
Plats: Capio Vårdcentral och Rehab Strömstad, Oslovägen 44.
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Speakers Corner är som vanligt öppet för er som vill berätta, informera eller fråga om hjälp med något.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Kostnadsfritt


Ny lag om tobak och liknande produkter

Den 1 juli 2019 träder den nya tobakslagen i kraft - lag (2018:2088) om tobak och liknande produkter. Den nya tobakslagen ersätter den nuvarande tobakslagen (1993:581) och lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare (2017:425). Bestämmelserna om spårbarhet och säkerhetsmärkning av cigaretter och rulltobak börjar gälla den 20 maj 2019 samt 2024 vad gäller andra produkter.

Läs mer i nyhetsbrevet.


Kommunens resultat 2018 – ta del av vår årsredovisning

Kommunens årsredovisning för 2018 är nu godkänd av kommunfullmäktige. Här redovisas ett överskott på 30 miljoner kronor. Ett resultat som vittnar om god budgetdisciplin i våra verksamheter, men resultatet förklaras också av engångsintäkter.

Det går bra för Strömstads kommun även om vi samtidigt behöver hushålla med resurserna. Under 2019 har alla verksamheter effektiviserat sin service och i pågående arbete med budget för år 2020 är direktiven att kostnaderna ska minska ytterligare.

Resultatet från 2018 som nu redovisas - 30 miljoner kronor - är i nivå med vad som krävs för att klara investeringstakten då kommunen växer. Ett bra resultat gör det möjligt att öka den andel av investeringarna som finansieras med eget kapital, det är viktigt för en långsiktigt hållbar ekonomi.

Läs årsredovisningen för 2018.


Hållbart fiske i Kosterhavets nationalpark

Två utbildningsdagar har genomförts där vi stolt visat upp det hållbara räk- och kräftfisket i Kosterhavets nationalpark för Världsnaturfonden, Riksdagens miljö- och jordbruksutskott, Naturskyddsföreningen och Sveriges Lantbruksuniversitet. Besökarna, som alla deltog i en utbildning om lokalt fiske och samarbetet mellan fiskare, forskare och myndigheter – fick prova på fiske i praktiken, diskutera hållbar förvaltning och ta del av historien bakom dagens fiske.

Regi: Samförvaltning Norra Bohuslän där Strömstads kommun ingår.


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, maj 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.