Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hoppas ni alla är redo för Åland Grönskar!

Det närmar sig Åland Grönskar och vi ser framemot ett fint och härligt program i grönskan. Hoppas ni alla känner er redo inför evenemanget den 25-26 maj. Programbladet kommer i Ålandstidningen som delas till alla hushåll inkommande onsdag.

Här kommer några små påminnelser till er som deltar:  


ÅMHM

ÅMHM uppmanar samtliga personer som säljer livsmedel under våra evenemang att ha Egenkontroll blanketten ifylld. Blanketten hittar du på ÅMHM:s hemsida och enkelt skriver ut och fyller i. Blanketten finns även på denna länk. 

Säkerhet för aktiviteter och evenemang. ÅMHM vill också att man fyller i ansvarsperson om man har "farliga aktiviteter" på sin gård. Denna person fylls i på följande blankett. Vi reckommenderar att man ändå sätter upp skylt med budskapet "föräldrar ansvarar själva för sina barn". 

OBS! Det räcker med att ha blanketterna ifylld och hemma, den behöver ej skickas in till ÅMHM! Vill du veta mer om egenkontroll kan du läsa på denna länk .


Försäkring

Vi vill påminna alla om att kolla upp sina försäkringar inför evnemanget. Har du en Öppen gård med Lantöms är det denna som täcker om eventuella personskador skulle ske. 


Sponsorkassar

Vår huvusaponsor Eckerölinjen har i samarbete med Skördefesten i vanlig ordning tagit fram snygga papperskassar med logotyper till våra evenemang. Kassarna ser likadana ut som fjolårets och finns på Landsbygdcentrum.

Till Åland Grönskar delar vi ut 50 st gratis kassar till alla Utflyktsmål (25 st stora och 25 st små). Ni får sedan i mån av möjlighet dela med era försäljare. 

Vill du ha fler kassar säljer vi till er för inköptspris 0,65 cent/ kasse så långt lagret räcker. Hör av er till Skördefestkontoret om ni vill ha fler kassar inför helgen (avhämtas isåfall vid LBC). 


Kloink

Kom ihåg att hänga upp affischerna om Kloink. M.h.a Kloink kan gästerna enkelt planera sitt besök på Åland Grönskar. Med Kloink kan gästerna checka hos er och alla gäster som checkar in på minst tre platser under Åland Grönskar deltar i utlottning av:

- En låda primörer från ÅTH

- Middagskryssning för 2 personer med Eckerölinjen 

Vi använder delvis Kloink för att få statistik för Åland Grönskar. 

Här kan ni se en intruktionsvideo för Kloink - jättenkel app att använda! 


Ursprungsmärkning

Vi vill påminna alla deltagarre och Restauranger som är med i Åland Grönskar att kommunicera Ursprungsmärkning på det kött som serveras. 

F.r.o.m. 1 maj måste hela Finland kommuicera ursprungsmärkning av kött vid alla matserveringar, inklusive evenemang. Enligt förordningen räcker det med att man skriver ursprungsland; Finland. Men på Åland rekommenderar man att skriva Finland, Åland om man använder åländskt kött. Såklart extra viktigt på Åland Grönskar! 

Här kan du läsa mer om ursprungsmärkning


Vi hoppas ni är laddade inför Åland Grönskar - det är vi! Kom ihåg att uppdatera era Facebooksidor med information inför så delar vi i mån av möjlighet i Skördefestens kanaler. Är ni extra sugna på exponering via Facebook reckommenderar jag att boosta något inlägg med 20 euro. Då tränger det bättre genom Facebooks flöden där det är stor konkurrans. Som vanligt, hör av er om ni har några som helst frågor kring arrangemangen och stort LYCKA TILL! 

Soliga hälsningar


Verksamhetsledare Liz Mattsson


Projektledare Anita Lundin

E-post: Info@skordefest.ax

Telefon:
+358 457 34 55 938


facebookinstagramyoutube

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.

Sent with Get a Newsletter