Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kumla kommun kommer från och med i år att utge ett månatligt nyhetsbrev. I detta vill vi förmedla nyheter om företag och näringslivet i Kumla.

Detta är vårt fjärde nyhetsbrev 2019.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


Sen sist...

...har vi noterat att matjord är bortschaktad och bärlager utlagt på ytterligare en fastighet i Norra Mos. Det är lokaler för Byggmax som är på gång och det kommer att vara ett snabbt bygge då öppningen är planerad till vecka 37, vilket är i första halvan av september. Fastigheten är på totalt cirka 2 000 kvm och för kunden kommer det vara en typ av rundbana med mycket ”självplock”. Byggare är ett dotterbolag till Mellansvenska Förvaltning.

Sen sist har också Nori Handel AB etablerat sig på Radiogatan i Kumla där de kommer att ha kontor och showroom. Företagets moderbolag är Nordic International. Företaget säljer möbler och inredning till andra företag (B2B). Deras större kunder är idag Ellos och Mio, berättar försäljningschef Johan Särefors.


GRATTIS säger vi till framgångsrika Kumlaungdomar!

Ung Företagsamhet, som är en ideell utbildningsorganisation som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap, arrangerar årligen en tävling under temat UF-företag.

Gymnasieelever får under sista läsåret starta så kallade UF-företag där de ges möjlighet att göra verklighet av en idé som de har. De får genom Ung Företagsamhet utbildning och handledning i entreprenörskap. Syftet är att ungdomarna ska träna och utveckla sin kreativitet och företagsamhet genom konkret arbete med sina företag.

UF-eleverna och deras företag tävlar sedan om en mängd utmärkelser, både regionalt och nationellt. För läsåret 2018/2019 har flera Kumlaelever visat framfötterna.

Wilma Martinsson fick ta emot pris för sitt företag WarmBucket UF. Bilden kommer från Ung Företagsamhet.

Framgångsrika Kumlaungdomar!

Wilma Martinsson från Kumla och hennes företag WarM Bucket UF vann storslam i SM i UF-företagande då hon knep förstaplaten i tre av totalt nitton kategorier: Årets tillväxtföretag, Årets kreativa UF-företag och Årets vara. Företaget säljer ett isolerande hölje för vattenhinkar som löser hästägares problem med dricksvatten som fryser.

Även på regional nivå har flera utmärkelser delats ut. Där har Wilma Karlsson Löwe från Kumla vunnit pris för sin tandborste av bambu.

Kom och lyssna på våra UF-elever!

Du som företagare har möjlighet att vid nästa Promotionlunch den 5 juni få träffa och lyssna på unga företagare från Kumla. Hoppas vi ses!


Tyck till om förslaget till ny avfallsplan!

Mellan den 10 maj och 30 juni kan du tycka till om vårt förslag till ny avfallsplan. Vi ser fram emot att få höra vad just du tycker!

Kika in här för att läsa förslaget och lämna dina synpunkter.


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar.

Just nu upphandlar vi bland annat tryckeritjänster där sista anbudsdag är den 13 juni.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

Midnattssolsrallyt
12 juli kl. 14.00 på Kumla torg


Varför blev det Indianerna?

Kumlas särskilda stolthet är och har under många år varit speedwaylaget Indianerna. Speedwayen i Kumla går tillbaka till 1930-tal och klubbens bildande år 1936.

Sedan slutet på 1940-talet bedrivs verksamheten i Sannahed och Indianerna är den klubb som, med sina 59 säsonger, kört längst i högsta division. Två gånger, 1990 och 1991, har Indianerna vunnit elitserien.

Men varför namnet Indianerna?

Nils Olov Johansson på Gamla vägen i Kumla kan berätta att det var i slutet på 1940-talet som speedwaylagen började använda sig av artistnamn och att man i Kumla hade tänkt kalla sig Skomakarna.

Att det sen blev Indianerna beror på att Sven Lindholm från Kumla körde en tävling i Stockholm. Sven hade på sin hjälm målat fjädrar på sidorna och vid målgång utropade speakern att ”där kom Indianen från Kumla”. Sedan säsongen 1948 eller 1949 har det ”för hela slanten” varit Kumla Indianerna.

Bilden kommer från indianerna.nu


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.